2010. május 18., kedd

Bírósági rémtörténetek 17.

A másodfokú ítélet után ( amit március 30.-án hoztak) több mint harminc nap elteltével külön kellett személyesen panaszt tenni az ügyfélnek, hogy végre kézbesítse az első fokú bíróság az ítéletet, amit már két hete leküldött a megyei bíróság. Ám ma, 2010. május 18. napján kézbesítették az ítéletet.

És még erre is kijavítás iránti kérelmet kellett előterjeszteni, mert a másodfokú bíróság elnézte, hogy a felperesnek az első fokú bíróság költségmentességet engedélyezett, és ez az elnézés a felperesnek 80.800.-Ft.-ba kerülne.

És ezen utóbbi bejegyzések nem ám különféle ügyekben történtek meg, hanem egy azaz egy ügyben mind:

http://mondomamagamet.blogspot.com/2009/02/birosagi-remtortenetek-7.html
http://mondomamagamet.blogspot.com/2009/07/no-comment.html
http://mondomamagamet.blogspot.com/2009/11/birosagi-remtortenetek-9.html
http://mondomamagamet.blogspot.com/2010/01/birosagi-remtortenetek-10.html
http://mondomamagamet.blogspot.com/2010/01/birosagi-remtortenetek-11.html
http://mondomamagamet.blogspot.com/2010/03/birosagi-remtortenetek-13.html

Csoda, hogy ideges az ügyfelem?

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A bíróságot nem lehet perelni ilyen dolgok miatt?
kgtan

bluemoon írta...

De, lehet. Egy ugyanolyan, vagy hasonló bíró fog dönteni az ügyben, mint ez. Akinek az eljáró bíró inkább szimpatikus, mint az ügyfél,

A Polgári Perenndtartás szerint:
" 2. § (1) A bíróságnak az a feladata, hogy - összhangban az 1. §-ban foglaltakkal - a feleknek a jogviták elbírálásához, a perek tisztességes lefolytatásához és ésszerű időn belül történő befejezéséhez való jogát érvényesítse.
(2) A per befejezésének ésszerű időtartama a jogvita tárgyát és természetét, valamint az eljárás lefolytatásának egyedi körülményeit is figyelembe véve határozható meg. Nem hivatkozhat a per ésszerű időn belül történő befejezésének követelményére az a fél, aki magatartásával, illetve mulasztásával a per elhúzódásához maga is hozzájárult.
(3) Az (1) bekezdésben foglaltak teljesítésének elmulasztása esetén a fél - az alapvető jogait ért sérelemre hivatkozással - méltányos elégtételt biztosító kártérítésre tarthat igényt, feltéve, hogy a sérelem a jogorvoslati eljárásban nem orvosolható. Az igény elbírálása során a bíróság soron kívül jár el. A kártérítés megállapítását nem zárja ki, ha a bíróság nevében eljárt személynek az okozott jogsérelem közvetlenül nem volt felróható."

És vigyek perbe egy három évi pereskedésbe belefáradt, pénzügyileg a végletekig kimerült ügyfelet? Aki előtt még ott van a mostani jogerős ítélet végrehajtása, merthogy az ellenérdekű fél önként nem fog eleget tenni az ítéleti kötelezésnek.

Én olyan keveset várnék el mindenkitől... csak annyit, hogy a
úgy intézzen minden ügyet, mintha a sajátja lenne.

A lehető legjobban, leglelkiismeretesebben...
Vagy csak tartsa be a jogszabályi rendelkezéseket. Már ez is nagyszerű lenne.

Névtelen írta...

hajaj-jaj-jaj... :(
kgtan