2009. július 29., szerda

Bírósági (rém)történetek 8.

Mára -törvénykezési szünetben- volt kitűzve egy 15 nappal elhalasztott ítélethirdetés.
Két éve folyik az első fokú eljárás. Július 29.-én 15 órakor mindannyian ott vagyunk a bíróságon, ítélkezési szünet ide, ítélkezési szünet oda.
15 órakor elkezdi a bíró a tárgyalást. A bíró számbaveszi a megjelenteket, közli, hogy a tárgyalás anyagát hangfelvételre rögzíti. Majd a tárgyalást megnyitja, és a tárgyalást elhalasztja 2009. augusztus 31.-én délután 13 órára. A tárgyalást berekeszti 15 óra 05 perckor.

Na most erre a tárgyalásra jöttem, vissza Budapestről, az oda vissza 2 x 180 km. az ügyfél emiatt a tárgyalás miatt kérte meg kolleganőjét, hogy jöjjön be helyette a kórházi műszakba 2 órahosszára, az ellenfél emiatt a tárgyalás miatt cserélt műszakot a kollégájával, mert ő buszsofőr, ő nem tud két órára kiugrani, az őt képviselő kolléganő is emiatt jött Veszprémből vissza.

Tudnék mit mondani.
De jól nevelt, decens úriasszony vagyok, és nem teszem. Még bírok magammal. De már nem sokáig.

1 megjegyzés:

Lina írta...

És még most is csodálkozol, hogy egyszercsak tele lett a hócipellőm?? Látom te is a legjobb úton vagy már. Régebben legalább írásban ( és jóelőre) megküldték a halasztó végzést, vagy ha ez nem ment, akkor telefonáltak és megmondták, hogy ezért ne fáradjunk oda, főleg, ha az ország különböző csücskeiből jöttünk.