2010. január 22., péntek

Bírósági rémtörténetek 11.

Hát kiderült, mivel akarja kiegészíteni az ítéletet a t. Bíróság. Mivel az ítélet rendelkező része nem tartalmazta a fellebbezéssel kapcsolatos rendelkezést- magyarul elfelejtette a bíró közölni, hogy az ítélet ellen a kézhevételtől számított 15 nap alatt fellebbezésnek van helye és ehhez kapcsolódó tájékoztatást- ezért most erre hozott egy kiegészítő ítéletet, ami semmi másból nem állt, minthogy az ítélet ellen lehet fellebbezni. És miután ez egy kiegészítő ítélet, ezért ez ellen is helye van fellebbezésnek, a kézhezvételtől számított 15 nap alatt.
Azaz megint meg kell várni, hogy írásba foglalja a kiegészítő ítéletet, kézbesíteni kell és meg kell várni, hogy elteljen a kézhezvételtől számított 15 nap. És akkor ennek a kiegészítő ítéletnek a jogerejét meg kell állapítani, és akkor lehet felterjeszteni a fellebbezéseket.

Mert azért, hogy a bíró nem foglalta a rendelkező részbe bele a fellebbezési lehetőséget, az ellenérdekű peres felek mindannyian benyújtottuk a fellebbezésünket, a kézhezvételtől számított 15 napon belül.

Na szóval erre a kiegészítő ítéletre egy-emberként jelentettük be a fellebbezési jogunkról való lemondást, és így kénytelen volt a bíró azonnal végzéssel megállapítani a kiegészítő ítélet jogerejét.

Közben megérkezett a Megyei Bíróság tájékoztatása az ügyfél részére,- aki megpanaszolta az eljárást- hogy a panaszos levelét intézkedés végett megküldték a helyi bíróság elnökének.

Hát most itt tartunk.

Nincsenek megjegyzések: