2010. május 16., vasárnap

Kulcs az öregedés ellen?

Nem irigylésre méltó ez a tizenhét éves, ámde egy két éves testi és szellemi adottságaival rendelkező gyermek. Még akkor sem, ha esetleg cirka 170 év múlva lesz csak húsz éves, és több száz évig élhet.

Jonathan Swift megírta már a Gulliver történeteiben, hogy nem örömteli, ha az ember örökéletű. Valamikor tizenévesen olvastam a történeteit, és emlékszem nagyon elgondolkodtató volt, amikor azt írta, hogy -ha jól emlékszem- kilencven évi házasság után a házasságokat kegyelemből felbontják. Ő csak tudhatta, hiszen két nővel is élet együtt egyszerre, úgy, hogy a második nem is tudott az elsőről. (Aztán amikor a második, fiatalabb nő tudomást szerzett az első feleségről, rövidesen bele is halt.)

A Connor MacLeod (Highlander) is milyen boldogtalan volt, amikor sorra eltemette a szeretett nőket, akik megöregedtek és meghaltak mellette.

Aztán meg mit ér az a hosszú élet, ha tizenhét év után még nem beszél a gyermek, és kétévesnek látszik, meg az is mit érhet, ha öregen, ne adj isten magatehetetlen állapotban kell élni jó sokáig...


Nekem majd csak akkor szóljatok, ha azt a kulcsot találták meg, amivel hosszasan, egészséges huszonöt éves, sikeres, boldog és gazdag lehetek. Nagyobb tételben* vásárolnék belőle.



*Az alkoholista összetalálkozik az aranyhallal, és persze lehet három kívánsága. Az emberünk azonnal kér egy olyan söröskorsót, amiből sose ürül ki a sör. Amikor megkapja rettenetesen örül neki, és próbálgatja kiüríteni, de nem megy, mert a korsó ahogy kiitta, és leteszi, azonnal teletölti magát. Ezzel jól elvan, de a halacska sürgeti, hogy mondja már a többi kívánságát is! Mire az alkesz: Hát ugyanezt kétszer!

5 megjegyzés:

mimke írta...

hát, én azt gondolom azért vagyunk halandók, mert belőlünk már így is sok...lassan a kék és piros bogyó problematikánál tartunk, na de az tuti, hogy nekem a halhatatlanság az nem kell...

bluemoon írta...

Mi az a kék és piros bogyós problematika?
A halhatatlanság meg elég ha a lelkünknek jár.

bluemoon írta...

Ok. közben rájöttem.

Névtelen írta...

nekem van egy 12-es szintű harcos papom és nála raise dead meg resurrection varázslat, úgyhogy nem izgulok!

kgtan

Eszter írta...

úúúú ez nagyon érdekes...szegény kislány.... vagy nem szegény? nem tudom jó-e neki így vagy nem. Még nem is hallottam erről.