2012. július 28., szombat

Fognyűvő fogtündér

Kánikula, könnyed lecsó, laza hosszúlépés, olimpia.
Visszaszámlálás elkezdve.
Még nyolcat alszunk.
Lista összeírva, holmik egy része átnézve, ami kell mosásba került, készülődésben egyelőre jól állok.





Nem tudom azt meséltem-e, hogy a április óta hol jobban hol kevésbé, de rendetlenkedik a egy betömött fogam, aminek a panoráma rtg. tanúsága szerint nincsen baja, jól sikerült betömni, nincs gyulladásba, ámde az ínyem időnként belobosodik körülötte,sőt, mintha kicsit mozogna is, és hol jobban, hol kevésbé sajog. Nem hidegre vagy melegre, hanem csak úgy rágásra, érintésre, koccanásra.
Több helyen jártam már vele, érdemben azonban semmire se jutottunk.
Végül rászántam magam, és bejelentkeztem egy jónevű magánfogorvosi-szájsebészeti komplexumba, mondván, ott minden rendelkezésre áll, hát nézzék meg mi a teendő. (Egy bölcsesség fog szájsebészeti eltávolítása itt egyébként 30 ezer) A telefonos  bejelentkezésnél Kommandante azt mondta nekik, hogy egy foghúzásra megyünk. (hja kérem, bölcsességfog az illető, de én ettől függetlenül roppantul ragaszkodnék hozzá.) Na kaptam is két nappal későbbre időpontot, este negyed hatra.
Jó betegként én már ott voltam ötkor, ne rám kelljen várni. Recepción bejelentkezve leültetnek, majd érkezik egy nő, kérdez, érzékeny vagyok-e valamilyen gyógyszerre, antibiotikumra, penicillinre? Mert ha nem, akkor mindjárt hoz nekem antibiotikumot és vegyem be. Mikor kérdeztem, hogy dehát minek, azt se tudjuk mit kell csinálni, előbb csak meg kéne nézni- mire mondja, hát jó akkor majd jön a doktor úr, várjak. Hogy mi van? Ez itt egy asszisztensnő, aki antibiotikumot osztogat csak úgy, azt se tudja mire? Én meg vegyem be?  Hát nem.
Várunk. Közben eltelt háromnegyed óra, senki sem szólt hozzánk többé, a doktor persze nem került elő, mi meg szépen elköszöntünk és eljöttünk.

Nem az volt a bajom, hogy várni kellett. Az belefér, egy fogorvosi rendelőben mindig előfordulhat valami olyan, ami miatt megcsúszik az előre tervezett időbeosztás. A bajom az volt, hogy tojtak a fejemre,  miután nem voltam hajlandó bevenni egy ismeretlen asszisztensnőtől egy ismeretlen betegnek szánt ismeretlen antibiotikumot, ismeretlen bajra. Valami kis tájékoztatást vártam volna. Nem tízpercenként, de negyedóránként egy kedves szót, egy türelmet kérő mondatot, vagy valamit. Elvégre én fogorvosnál voltam és ott nem ritka, hogy a páciensnek komoly fájdalmai vannak. ( szerencsére nekem nem volt)
Elég lett volna annyi, hogy bocs a dokinak el kellett menni és még nem ért vissza, de már úton van, legyek türelemmel.

Később elmentem a K-i körzeti fogorvoshoz, aki megállapította, hogy ínygulladásom van, ezzel menjek parodontológushoz. A fogamnak semmi baja,
Nos én rendszeresen ecsetelem  az ALOE VERA First-tel  és vettem Meridol szájvizet is.
Aztán majd egyszer elmegyek egy parodontologushoz is.


2 megjegyzés:

Ági írta...

Bluemoon, Corsodyl oldatot vegyél (patika, DM, Rossmann, stb.), azzal töményen kenegesd vagy öblögesd, nekem ez vált be a legjobban.

bluemoon írta...

Most, hogy visszaolvasgattam pár bejegyzést, hát ez a fog még az öblögetés, a gondoskodás folytán évekig megmaradt. 2015-ben letört belőle egy darab majd 2016-ban a debreceni szájsebészeten kihúzták. Még után két hónapig törekedtek ki az ínyemen keresztül éles, hegyes kis csontszilánkok, de aztán az is befejeződött. De élt még négy évet.