2012. július 24., kedd

Bádogrontó őszibarackbefőtt

Vajon mi lehet a Suny Glade őszibarack konzervben, hogy pár évnyi kamrapolcon állás közben elette a konzervdoboz anyagát és kifolyt a lé belőle a polcra, szép csendesen és ott a polcon szétterülve  elkezdte véknyítani a többi konzervdoboz anyagát is és persze meg is penészedett.

Az úgy volt, hogy a JAG előtt kimentem a konyhába, mert valami nassolni való kellett a filmhez,  levettem hát a kamra polcról egy zacskó Wolf, mákkal szórt kekszet de amikor kibontottam, avas szag csapott ki a zacskóból. Megtekintve a lejárati időt, hát bizony jócskán túl volt  a fogyaszthatóság végső határán.
A többi, csipsz és társait tartalmazó zacskók is hasonló korúaknak bizonyultak. Gyors elhatározással kivágtam az egészet a szemetesbe.  A szépen sorba rakott konzervek egyikét elmozdítva láttam, hogy oda van ragadva a polcot takaró papírhoz. Nosza végére kell járni a dolognak, és az összes konzervet kiszedtem, mígnem az egyik felemelése után, annak teljes tartalma rám folyt. Barna gusztustalan ragadós trutyi. Remek. Most már  a ruhámat is moshatom.
Biztos ami biztos, az összes konzervet kidobáltam - pláne mert az összesnek lejárt a szavatossági ideje.
Egy áfonya lekvár volt még a polcon, azt tavasszal vettem, az még jó volt, na ez az üveg leesett és széttört. Így még a földről is kellett üvegszilánkot szedegetnem, meg lekvárt felmosni.

Mire az Onedin elkezdődött végeztem is.
Bosszúból kivettem a hűtőből az Aldiban két hete vásárolt sárgabarack lekvárral töltött csokiba mártott mézes puszedlit és mind megettük!

2 megjegyzés:

bv írta...

Erről a posztól több minden is eszembe jutott.

1) Mostanában Pom-pom meséit olvassuk a gyerekeknek, és a Bádogrontó Őszibarackbefőtt pont olyan, mintha egy Pom-pom-szereplő lenne, mint Festéktüsszentő Hapci Benő vagy a Madárvédő Golyókapkodó vagy a Mindentragasztó Rezső.

2) Ilyen biológiai bombák nálunk is akadnak... kicsit megkönnyebbültem, hogy nem vagyok egyedül ebben a témában.

3) Két héten belül kétszer csináltam túrógombócot az egyszerűbbik, tojásmentes recept szerint, és Marci szerint jobb, mint az eredeti. Lelkemre kötötte, hogy ezt adjam át K. néninek is. Íme. :)

bluemoon írta...

Ó de jó, nagyon örülök neki, hogy másnak is ízlik! Most hogy így eszembe juttattad, hét végén csinálok én is!
Köszönöm a dicséretet, ez egy nagy túrógombóc fantól igen rangos dolog!

Az esetleg idetévedő olvasó kedvéért a recept itt:
http://konyhaikezdetek.blogspot.hu/2009/08/turo-gomboc-maskeppen.html