2010. december 12., vasárnap

Tisztelt Bíróság?

Ha mindenki tenné a dolgát, úgy, ahogy az tőle elvárható, precízen, pontosan, jól, akkor elegendő időnk lenne érdemi dolgokkal foglalkozni.

Két hét szabadság után, vasárnap estefelé bementem az irodába, és elolvastam a postámat. Húsz felett volt az érkezett levelek száma. A levelek nagy része azt tükrüzte, hogy a bíróságok nem teszik megfelelően a dolgukat.
Jött egy ítélet, melyben a megyei bíróság ismét hatályon kívül helyezte az ítéletet. Ez az az ügy, melyben először az első fokú ítéletet azért változtatták meg, mert a jegyzőkönyvből kimaradt egy rész, mert a jegyzőkönyv vezető egy süket öregasszony volt, és nem hallotta jól, amit a bíró diktált, lemaradt, és egyszerűen kihagyott részeket a jegyzőkönyvből. Azon a tárgyaláson született az ítélet is, így nem volt lehetőség ellenőrizni a jegyzőkönyv tartalmát. Ezt a másodfokú bírósági ítéletet a Legfelsőbb Bíróság azért helyezte hatályon kívül, mert, a másodfokú tárgyalás előtt egy héttel meghalt az egyik a alperes, de ennek ellenére a bíróság nem állapította meg az eljárás félbeszakadását. A megismételt másodfokú eljárásban hatályon kívül helyezték az első fokú ítéletet.
Az elsőfokú eljárás megismétlése után hozott ítéletet a megyei bíróság ismét hatályon kívül helyezte.
Tehát megint kezdhetjük elölről az egészet. Harmadszor. Ott vagyunk, mint hat évvel ezelőtt.

Minden döntés az előzőleg eljárt bíróság súlyos eljárási szabálysértését rögzítette, amit csak az eljárás megismétlésével lehet orvosolni.

De az összes bíró megkapta a havi fizetését. Még csak egy ejnye-bejnye sem érte őket.
De az ügy 2004 óta nem intéződött el.
Az elmúlt hat évben meghalt az egyik alperes, az ő jogutódai közül is meghalt egy alperes, és meghalt három tanú is.
És eltelt hat év.
Tisztelt Bíróság! Emberek életével játszadoztok.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez nagyon durva! és lehangoló és elszomorító és vérlázító és és és ...
Kgt

bluemoon írta...

Én csak egyszerűen kétségbe estem.
És nem akarok ilyen pocsék munkában résztvenni.