2010. december 17., péntek

Semmi sem megy

Mondom én, hogy ebben az országban semmi nem megy. Senki nem dolgozik tisztességesen a tőle elvárható gondossággal, nem is értem, hogy egyáltalán hogy működik még itt valami?

Commandante írt egy könyvet. Úgy terveztük, hogy Karácsony előtt piacon lesz, és az ünnepek alatt olvasgathatják az érdeklődők.
Ennek érdekében a könyv nyomda alá rendezve készen lett november közepére. Megkereste azt a céget, aki korábban a DC-s oklevelek kinyomtatása során kiválónak bizonyult, átküldte a nyomda alá rendezett könyvet nekik, és vállalták, hogy öt munkanapon belül kinyomtatva, bekötve készen lesz.
Ez volt pontosan egy hónappal ezelőtt. Eleinte még ígérgettek, aztán azt mondták, hogy a könyvkötőknél van, aztán nem válaszoltak az e-mailre, nem vették fel a telefont.
A G-mail előnye, hogy ha valaki benne van a levelező rendszeredben, akkor látod, ha online állapotban van. No a cég részéről valaki, aki a levelezést intézi, napközben gyakran benn van a levelező rendszerben. És tojik válaszolni az e-mailre.
Végül mást nem lehetett tenni, visszavonta a megrendelést Commandante.
Azt gondolta, hogy erre azonnal fog érkezni egy levél, hogy ne már, hát készen van minden, csak el kell menni a könyvkötőkhöz, és lehet terjeszteni. De nem, nem így történt. Továbbra is hallgatás van.
Megérdemli hogy ideírjam a cég nevét, Corbis-Digital kft. A korábbi jó tapasztalok ellenére mindenkinek azt tanácsoljam, hogy véleményem szerint messze ívben el kell kerülni őket, ha nem akarnak csalódást ha nem akarják átverve érezni magukat. Mert Commandante mélységesen csalódott, és úgy érzi, hogy átverték. Három napi sikertelen telefonálás próbálkozás, és e-mailek küldése után feladta, és felmondta a szerződést velük.


ÚJ HÍR!

A Corbis -Digital kft. december 22-én reggel küldött egy levelet, hogy jó lenne ha ma legkésőbb fél kettőig odaérne és elvinné a könyveket, mert az idén utoljára dolgoznak.
Hogy mi van? Felmondás után? Hetekkel a vállalási határidő után? Mintha mi se történt volna?
Hát mit veszthet? Még jó hogy a másik a nyomdával nem kötött m ég megállapodást.
szépen elautózott a kft. telephelyére, elhozta az elkészült és tízesével lefóliázott könyveket, és most örülünk. Az előző véleményemet annyiban kell módosítanom, hogy az elvégzett munka jó minőségű, és akinek mindegy, hogy esetleges komoly határidő csúszással lesz kész amit megrendelt, bátran dolgoztasson velük, mert ők a legolcsóbbak a piacon.

És él a könyv honlapja is: 213 bar


Más.

Vettünk egy használt, ámde örök életű reduktort, de szervizeltetni kell. Három héttel ezelőtt elvittük a szervizbe, ahol azt ígérték, hogy egy hét alatt kész lesz. Már annak is két hete, hogy készen kéne lenni. A hét elején telefonáltunk, hogy akkor mi lesz már, mire a válasz az volt, hogy szerdán, majd hogy pénteken lesz kész.
Ma, mielőtt a fiam elindult volna, felhívta őket telefonon. Mondták, hogy délre készen lesz. De ember, már fél egy van! Ja, akkor később. Persze hiába ment el a város másik végébe. Nem volt kész. Az üzletben szabadkoztak, hogy a szerelő aki szervizeli, már a telefont se veszi fel...De az üzlet jófejségét mutatja, hogy felajánlottak egy másik reduktort, ingyen és bérmentve, használatra kölcsönbe, ha sürgős lenne. Mondtuk, hogy ez most más miatt lett volna sürgős.
Karácsony előtt szerettük volna felújítva, szervizeltetve eladni - mert karácsonyi ajándékként bizonyára elkelt volna.

ÚJ HÍR!
dec. 22.
A reduktor elkészült, de ígértnél jóval drágább lett a szervizelés. Mint kiderült azért, mert egy tömlőt a lehető legdrágábbra cserélték ki. Az alap tömlő árának háromszorosáért. De legalább megvan

Más.

Két hónappal ezelőtt vizsgáztatták az autómat. Kiderült, hogy a forgalmi engedélybe a motor számát nem, csak a kódját írták bele. ezelőtt négy évvel. Azóta ezt senki nem vette észre, nem kifogásolta, csak most a második vizsgáján. De a forgalmi engedély cseréjéhez kell a törzskönyv, az meg a bankban van- mert még kölcsön van az autón. Az okmányiroda kiadta a vizsgalapra az igazolást, hogy le van vizsgáztatva az autó, de matricát nem tudnak rátenni, mert várják a törzskönyvet, hogy kicseréljék a forgalmi engedélyt. Az okmányiroda bekérte a bankból a törzskönyvet, mert értelemszerűen a törzskönyvbe is fel kell tüntetni a motor számát is a kód mellett. Két hónap nem volt elegendő idő arra, hogy a Merkantil Bank megküldje a törzskönyvet az okmányirodába...

Mondjam még? Van még...

Az ügyfelemmel végre eljutottunk odáig, hogy olyan egyezségi ajánlatot tegyünk, amit a másik fél hajlandó elfogadni, megfizetni, és még az én ügyfelem is hozzájut ahhoz, ami szerintünk őt megilleti, ami lényegében ugyanannyi, mint a mivel kezdtünk, de megoszlásában fele ingatlan, fele készpénz.
Aztán arról beszéltünk, hogy mennyi is a munkadíjam. Biztosítottam, hogy az eredeti megállapodáshoz képest nem változik, sőt annak a fele, mert egyezséget kötünk, és az ingatlanok lényegében a nevén vannak, azoknak a tulajdonjogát a másik fél nem vitatja. Csak a másik féltől járó pénz után kérem a munkadíjamat- annak ellenére, hogy okiratokat kell készíteni az ingatlanokkal kapcsolatsan is. És megdöbbenésemre azt merte mondani, hogy az ügyfél
hogy de hát az szerinte sok! Amikor kérdőre vontam, hogy korábban ennek a duplája nem volt sok? Akkor azt merte mondani, hogy az más, akkor még arról volt szó, hogy perre kell mennünk. Amikor kérdeztem, hogy ugyan mondaná már meg, hogy akkor szerinte mennyi nem lenne sok? Erre azt mondta, hogy azt nem tudja. Erre majd alszik egyet, és majd ma jelentkezik.
Hát nem jelentkezett.
Sőt arra sem tudott válaszolni, hogy akkor szerinte, ha én mégis elrontok valamit, és ő csak mondjuk a töredékét kapja meg annak, ami járna, akkor majd azt fogja mondani, hogy á, én is csak töredékét fizettem a munkadíjnak, így az ügyvéd felelőssége sem teljes, nekem csak ennyi járt, és az ügyvédtől sem kérek kártérítést?
Fél éve egyezkedünk, fél éve folytatjuk az idegi harcot az ellenérdekű féllel, minden fronton. És nagy pénzről van szó. Nagyon nagyról.
Miért gondolják egyesek, hogy az ügyvédnek egy marék lyukas mogyoróért kéne dolgozni?

ÚJ HÍR!

Tényleg úgy gondolta, Közölte, hogy szerinte mennyit kéne nekem fizetnie. Ez az összeg az eredeti megalkudott ár 17 (tizenhét) százaléka- Ezt lesz hajlandó hajlandó megfizetni a munkámért.
A megbízást azonnal felmondtam, értesítettem az ellenérdekű fél ügyvédjét , hogy még a felmondási idő alatt ellátom a rám háruló feladatokat, de a további egyezkedést közvetlenül az ügyféllel, vagy esetleges új jogi képviselőjével folytassák.
Komolyan át kell itt gondolni a vállalási feltételeket, és az ehhez kapcsolódó eddigi gyakorlatot.

4 megjegyzés:

Egyéves Önkéntes írta...

akartam kérdezni, hogy milyen reduktor? búvár? gázpalack?
de aztán láttam a linket és világos lett.

ja, és itt tényleg mindenki trehányul dolgozik.

bluemoon írta...

Igen, búvárkodáshoz használatos eszközről van szó:)

írta...

látom közben a Zenobia is megvolt.

bluemoon írta...

Meg bizony, és nagyon érdekes volt!
Itt komoly cikket is olvashatsz róla:
http://www.divecenter.hu/cikkek/2541/mondjuk-a-zenobia