2010. január 23., szombat

A sztrájk hozadéka

Megjelent az első cikk, ami arról szól, hogy volt valami haszna is a sztrájknak.
Mostmár csak az a kérdés, hogy a korábbi munkaadói szemlélet, mely szerint a dolgozó csak üljön bent a munkahelyén reggel nyolctól délután fél ötig, és ott dolgozzon az internettel. Mert blokkolni kell, meg a főnöknek hatalmat fitogtatni kell, meg dolgozót szívatni kell.
Pedig elég lenne hetente két napot bent tölteni, mert a többi munkát otthon is el lehet végezni, a saját számítógépen, a saját internetes hozzáféréssel. Vagy a cég laptopján, és a cég által biztosított nagysebességű internetes hozzáféréssel.


És jut eszembe, nekem se kéne nap mint nap bent ülni az irodámban, mert az ügyvédi munka manapság inkább igényel adatrögzítő operátori képzettséget, mint ügyvédi szaktudást.
Blankettákat töltögetünk ki: fizetési meghagyás, végrehajtási lap, cégnyomtatványok, meg itt vannak a társasági szerződés blanketták. És ezek csak a kötelezően alkalmazandók. Aki kicsit is előrelátó volt, az elkészítette a saját szerződéses nyomtatvány tárát, mint ahogy nekem is van banki kölcsönnel való ingatlanvásárlásra, készpénzes ingatlan vásárlásra, termőföld és kertföld vásárlásra saját szerződéses blankettám. Na most ezek kitöltése nem igényel ügyvédi szakképesítést. Bárki, sima gimnáziumi végzettséggel megteheti. Csak írástudónak kell lenni.

Eljön még az idő, amikor ügyfél elküldi az adatait, meg hogy mit és mennyiért akar megvenni, aztán visszakapja az ügyvédtől a kész szerződést.
Sőt, ehhez még ügyvéd se kell.
Kitölti maga a nyomtatványt, és kész, beküldi az illetékes helyre, ahol bejegyzik, elintézik.

Bár ahogy elnézem a mai közoktatási állapotokat, a nagy tömegek lassan írni olvasni se tudnak.

Nincsenek megjegyzések: