2009. december 22., kedd

Lanzarote

Lanzarote 1

Egy hibája van az itteni életnek, mégpedig az, hogy az internet nem annyira elterjedt,mint azt én szeretném...annyira nem, hogy gyakorlatilag nincs is. A wifi létezik ugyan, de nem elérhető sehol
sem, a hálózatra így saját géppel felcsatlakozni nem is lehet.
Telepített internet hozzáférés van ugyan itt az üdülőkomplexumban, de valahogy elméretezték az árát: 10 perc hozzáférés 1 euro.Namármost ha azt vesszük, hogy én az icedsl-nél 1980.Ft/hó összegért éjjel-nappal, széles sávú, korlátlan, biztonságos internet hozzáférést kapok, akkor
meg kell állapítsam, hogy drága hely ez a Lanzarote.
Vagy elmaradott.
Legalábbis az egy főre eső internet hozzáférésben.




Lanzarote 2
Jameos DelAgua

César Manrique. Ez a név itt roppant jól cseng. A sziget szülötte ő, művész, aki az élete nagy részét is a szigeten töltötte. Kisebbik részét persze New Yorkban meg ott, ahol sűrű történések vannak. De itt az ő nevéhez fűződik a sziget mai arculatának megtervezése, kivitelezése, és ez különlegessé teszi a szigetet. Nem csak úgy alakulgatott valamerre, hanem valaki tudatos elhatározással megtervezte, hogy ne építsenek két emeletesnél magasabb épületeket, ne legyen villanyvezeték a légtérben, legyenek a körforgalom közepén mobil szobrok, egy- egy kiránduló hely legyen szépen, érdekesen, művészien megcsinálva.

A sziget mai kinézetétmár vagy háromszáz éve az akkori vulkánkitörés sorozat határozza meg.
Az 1730-1736 években a sziget nyugati fele egy adta merő vulkánkitörés volt, ahol csak
lehetett olvadt láva folyt a föld mélyéről, füstölt, dobogott, hatalmas köveket dobált magából minden megnyílt lyuk,óriás gázbuborékok szorultak be az olvadt, és lassan hűlő lávába.

Egy ilyen óriás gázbuburék barlangba festői látványosságot álmodott bele Manrique, és most Jamoes Del Agua néven turista látványosság.

a Korona vulkán kráteréből egy hat kilométeres csatorna vezet bele az óceánba.

Ennek a csatornának az utolsó 1,5 km hosszú részre vízzel telt és a Jameos Del Agua-ból lehet kijutni a nyílt vízbe a Tunnel of Atlantis elnevezésű föld alatti csatornán.

Maga a felszíni rész lélegzetelállítóan megtervezett festői látványosság.

Ime:

Nincsenek megjegyzések: