2009. augusztus 20., csütörtök

Törvénytelen roma járőrözés - Magyar Gárda

Hát akkor felebarátaim, itt az alkalom, hogy a magyar bíróság határozottan, keményen és konzekvensen feloszlassa a hivatalos és alkalmi önkéntes roma járőrségeket.
Mint ahogy tették azt a Magyar Gárdával. Bár a gárda egyetlen egy autót se állított meg kapával kaszával gereblyével, nem igazoltattak senkit, nem parancsoltak kiszállásra éjnek évadján akármilyen színű autó utasait. A romák mégis féltek tőle.

Én már most közlöm, hogy engem felháborít, nyugtalanít, félelemmel és aggodalommal tölt el, hogy felfegyverkezett romák járőröznek az utakon. Gondolom más is így van ezzel.

Ja, hogy a 'törvénytisztelő' romák nem is alakítottak semmilyen szervezetet?Nahát! Így nincs mit feloszlatni? Hát értem. A törvény meg széttárja karját, nincs itt mit tenni. Nincs itt semmiféle törtvénytelen szervezet...

És engem változatlanul érdekel, hogy kinek az érdeke, hogy ez így legyen?

Nagyanyám, aki a maga egyszerű módján roppant bölcs asszony volt, szokta volt mondogatni, Látod, az ember magánál hülyébbtől is tanul.

Én meg vásárolok egy gázpisztolyt, és fegyverviselési engedélyért folyamodok.

A 253/2004 (VIII.31.) Korm. rendelet szerint gázpisztolyt minden nagykorú, cselekvőképes személy tarthat.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Teljesen igazad van! Kíváncsi vagyok, hogy mit fog tenni a Rendőrség a roma járőrözéssel kapcsolatban.

Névtelen írta...

A gáz -és riasztó fegyverekről írtam egy kisebb posztot, mely az alábbi linkre kattintva olvasható:

http://jogiq.com/2009/05/31/a-gaz-es-riaszto-fegyverekrol/

adriankoooo írta...

En egyebkent ugy tudom, hogy roluk lepattannak a gazpisztolyok golyoi.

proto-n írta...

http://index.hu/belfold/2009/08/19/nem_igazoltathatnak_az_onkentes_jarorok/

"A rendőrök felhívták a településeiket védő romák figyelmét arra, hogy jogellenes, amit tesznek. Eddig hét önkéntes ellen indult eljárás.

Az eddiginél is jobban ellenőrzik azokat az autókat, amelyekkel a települések határában önkéntes járőrözést tartanak - mondta Szepesi István Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány."

bluemoon írta...

1.§. (1)bekezdés
6. gáz- és riasztófegyver: olyan eszköz, amely rendeltetésszerűen csak gáztöltény és riasztótöltény működtetésére alkalmas;

7. gáztöltény: olyan, szilárd anyagú lövedékkel nem rendelkező töltény, amely a szemre és a légutakra ingerlő hatást kifejtő adalékanyagot tartalmaz;

Így tehát ez mindenkiről visszapattan:)

Névtelen írta...

Ha annyit foglalkoznátok magatokkal, mint a cigányokkal, már nem itt tartanátok, és nem visszafele húznátok magatokat, mint ami a magyar népre jellemző.