2013. január 5., szombat

Étterem kritika: Pizzás fiúk kontra Basa büfé

A minap egy szórólap landolt a levélszekrényünkben, a Pizzás fiúk küldték a 1039 Bp. Juhész Gyula u. 6. szám alól, azzal, hogy "Budapest legfinomabb eredi (Sic!) olasz kövön sütött pizzája! 20 perces kiszállítással!"
Hányódott pár napig az asztalon a cédula, el is felejtkeztem róla.

Tegnap R azt mondta, együnk vacsorára pizzát!
Juhéj, együnk. Mondja, hogy akkor megrendeli a két pizzát. Kettőt? nekünk egy is elég szokott lenni.
-De hát most ha két margaretát rendelünk, akkor 1.180.-Ft lesz a kettő, mert úgy hirdetik, hogy "Margareta 32-es 588ft 2 db rendelés esetén"
-Dehát a Basa büféből mi gyrosos pizzát szoktunk rendelni, nem margaretát!
-...ez most nem a Basa lenne...
Hát jó, megadtam magam, de csak azzal a feltétellel, ha nem lesz jó, akkor kapok a Basától egy gyrosos pizzát.

A következő teefonbeszélgetést hallom:

-Tessék, itt a Pizzás fiúk!
-Jó napot kívánok, pizzát szeretnék rendelni.
-Tessék parancsolni.
-A napokban kaptunk egy szórólapot önöktől
- Ó tessék, milyen pizzát készíthetünk?
-A szórólapon margareta pizzát ígérnek kettő rendelése esetén 588.-Ft. darab áron. ebből szeretnénk két Margareta pizzát.
-... ööö a pizzafutár messzire ment... az Árpád hídhoz... és sok pizzát vitt ki, a rendelését leghamarabb csak egy óra múlva tudnánk kiszállítani...
-Háááát, akkor talán nem kérem...
-Viszonthallásra.
Már elköszönni sem volt idő, mert gyorsan letették a telefont.

Értem én, hogy nem rentábilis két pizzát adni 1.180.-Ft-ért, amikor annak az ára egyébként 1600 lenne.
De akkor miért küld akciós szórólapot? Mivel nem ismerem őket, nem tudom milyen pizzát sütnek, az akció van hivatva engem becsábítani a vevőkörébe. Ha jó üzletnek tűnik nekem, megkockáztatom az ismeretlen tesztelését,  ha bejön, akkor a cég bukott ugyan a rendelésemen 420 forintot, de nyert egy új vevőt.
Ha meghirdette az akciót,akkor viszont nem elegáns dolog mondvacsinált átlátszó kifogással elhessegetni a vevőt; ha az akciósat akarod, hát várd ki a sorodat, majd talán egy óra múlva megkapod, de ha értesz a szóból, hát akkor értsd meg, hogy nekem ez nem éri meg, szállj le rólam.

Így a Basa büféből rendeltük meg a pizzánkat, ami ugyan nem a szomszéd utca, hanem még kettővel arrébb van, de nem is 20 perc volt a kiszállítás, mert a rendelés után csak annyi időnk volt, hogy a pénzt előkészítsük de pizzás doboznak már nem volt idő helyet csinálni az asztal közepén, mert a Basa büfé futára már itt is volt a ropogós, forró gyrosos pizzánkkal.

Hát Pizzás fiúk, így jártatok! Én már sose tudom meg, hogy milyen pizzát süttök, mert soha többé nem veszem a fáradtságot, hogy tőletek rendeljek pizzát! A szórólapot meg kidobtam.

Viszont ma délben a barátainkkal összefutva, hatodmagunkkal látogattuk meg a Basa büfét és mindannyiunk megelégedettségére ott ebédeltünk!
Meg is állapítottuk, hogy itt a színvonal egyenletes,  az étel mindig friss, az adag mindig a megszokott nagy, itt még nem csalódtunk.

Jut eszembe, a Basa büfének online ételrendelési felülete is van már:
http://www.basabufe.hu/

Nincsenek megjegyzések: