2012. december 27., csütörtök

Nagy találmányok

Saját szíkvíz-töltő üzemem van.
Cs-nél láttuk, hogy a saját nagyteljesítményű szódagép mekkora találmány, és karácsony közeledtével, amikor az anyukám feltette a nagy kérdést, hogy mit szeretnék, akkor szerencsére rögtön tudtam a választ, hogy egy szódagépet. A METRO éppen akciót is hirdetett, így alig nyolcezerért boldog tulajdonosa lehettem egy SzodaCO gépnek, a hozzávaló patronnal és üveggel, ráadásnak mellécsomagoltak még három üveg szörpöt is.
A fröccsnek való bor már itthon várta a gépet, és boldog mosollyal egyesültek egy kellemes kisfröccsben.

Karácsony előtt R anyukájának is elmeséltük a nagy szerzeményt, aki rögtön kijelentette, hogy bizony neki is elege van az ásványvizes üvegek cipeléséből és szemétbe dobálásából, és szeretne egy ilyet. Kis utánajárással (mert a METRO-ban már egy darab sem volt) karácsony első napján ő is boldog tulajdonosa lett szódagépnek.

Tegnap a családi karácsonyi ebédhez átvittük a gépet a mamához, hogy egyszerűsítsük az üdítő kérdést, itt meg a fiam szerelmesedett belé.
Most hívott az előbb, hogy ők is vettek egy szódagépet, de kicsit drágább volt, mert tizenhármat fizettek érte, de az alapfelszerelés gép-patron-palack mellé kaptak még három palackot és két szörpöt. Így ez sem volt drága, mert a palackok darabonkénti ára egy ezres körül van.

Másik szuper dolog, amit ajándéka kapott R az anyukájától és a testvérétől,  egy IRobot Roomba automata porszívó volt. A testvérének már volt egy ilyen, az anyukája karácsonyra vett egyet, és R-t sem hagyták ki a családi vonalból.
No erről ódákat lehet zengeni! Egyedül nekiáll felporszívózni, amikor kész van abbahagyja, ha  közben elfogy az aksijából az energia, szépen odamegy a dokkolójához rácsatlakozik, ha feltöltötte magát folytatja a munkát.
Mire hazaérsz a bevásárlásból szépen felporszívózta a lakást.
Alaposan és látványosan dolgozik. Egyszerűen feltűnő a tisztaság. A csempeburkolatok ragyognak, a szőnyegek szöszmentesek, a sarkokban sem marad semmi por, piszok.

Az automata mosógép, a mosogatógép után a robotporszívó az emberiség nagy találmánya, ami a háztartási munkát gyerekjátékká tette.
Kéremszépen, tessék szíves feltalálni a portörlő és az ablakmosó robotot is...

Nincsenek megjegyzések: