2012. szeptember 28., péntek

A mai nap hozadéka

A 64 éves gépírónőnek a 62 éves közjegyző diktálja a hagyatékátadó végzést kijavító végzést. Ugyanis az eredeti hagyatékátadó végzést hetekkel ezelőtt elszúrták, olyan értékpapírokat adtak át az örökösnek, ami nincs.
Mostanra végre megkérték a banktól a pontos adatokat.

Ezek ketten elsősorban nem azzal foglalkoznak, hogy  a dolog érdemi részét megoldják, hanem azzal, hogy a bankszámlaszámokat és értékpapírneveket, meg összegeket tartalmazó felsorolásokat hogy lehet kimásolni és beilleszteni a szöveg adott pozícójába.
És nem sikerül.
Látványosan szenvednek vele, eltűnik a szöveg, aztán mégis megtalálják.

Mi meg csak ülünk, várunk, hogy a technika vívmányai segítsék és gyorsítsák a munkát.
De ha nem értenek hozzá, hát akkor több vele a baj, mint az előny. Így aztán a fél órányi munka másfél óráig tart.

Ezek után ne mondja nekem senki, hogy ugyan dolgozhassanak  még a bírák az ügyészek és  közjegyzők is hetven éves korukig. Na ne már...

Persze vannak olyan hatvanasok is akik képesek  voltak megtanulni kezelni a számítógépet, de legalábbis felismerik, hogy célszerű egy komplex felhasználói szintű ismeretekkel rendelkező gépírót alkalmazni. Az idős titkárnő pedig kiválóan tudja szortírozni az iratokat...2 megjegyzés:

Ági írta...

Khmm... azt mondhatnám népmeseien, hogy "szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál" - szóval, az utolsó bekezdéseddel némileg helyretetted a dolgot. Ugyanis ezek ketten nem azért kínlódnak, mert 62, illetve 64 évesek, hanem nagy valószínűséggel negyven évesen sem tudták volna elsajátítani a számítógép kezelését. Vannak emberek, akikben akkora zsigeri taszítás van mindenféle új technika iránt, hogy az hihetetlen. Nem életkorfüggő, csak azt akartam mondani. :)

bluemoon írta...

De még nincs ám vége a nagyszerű ügyintézésnek, mert a hagyatékátadó végzést kijavító végzés sem lett jó.
A kijavító végzést is ki kellett javítani. De azt a javítás már a bank meg én csináltuk meg, és megkértük a kjő-t, hogy lenne szíves ezt így, szó szerint beleírni a kijavító végzést kijavító végzésbe.

És igen, igazad van, ezek ketten húsz évesen se lettek volna képesek elsajátítani a szövegszerkesztés alapfokú ismereteit. Nem az a baj, hogy idősebbek, hanem az, hogy nem értenek ahhoz, amit csinálniuk kéne. Pedig csak egy alapfokú szövegszerkesztői tanfolyam kéne...