2012. augusztus 19., vasárnap

Cziniel

Mostanában cukrászdázós hangulat lehet nálunk. Tegnap ebéd után, a gyors látogatáson nálunk lévő sógorommal, kávézni tortázni elmentünk a Czinielbe. Én már a Római-parton sétálgatva, a kitelepült fagylalt kimérésüknél nyaltam egy fagylaltot -egy eper fagyit, ami, mint köztudomású, hű de finom- majd   a teraszukon, ami kellemes árnyas, folytattuk kávézással sütizéssel én  még további fagylaltozással.
Az egy gombócos, nyalós eper fagyit egy  nagy tölcsérbe kaptam, aminek leesett az aljára. Előbb körbe kellett rágni a tölcsért, hogy nyelvem hozzáférjen a fagyihoz. Az eperfagyi nem volt az a mellbevágó pompás ízű csoda, amire vágytam, vizes volt és gyengén eper ízű. Talán eperíz-azonos aromával készülhetett. Az ára pedig, egy gombócért 200.-Ft., elég drága.

A süteményválasztékból a Rigó Jancsi vitte a pálmát  nálunk, olyan volt, amilyennek lennie kell. A piskóta finom, a csokikrém tejszínes és  nem túl édes, a csokikalap pedig valódi csokiból, selymes ízű, megfelelő állagú, viszonylag vastag, egyszóval pompázatos volt. Mi, nagy Rigó Jancsi-fanok vagyunk és ez a sütemény vitte azt a színvonalat, amit egy ilyen süteménytől az ember elvár.

(a kép a cukrászda honlapjáról került beillesztésre)

A kávék a legjobb olasz kávé hagyományait követve, szorosan a nyomdokában, szinte sarkára hágva lépdeltek.

A fagylalt - nos az nem olasz mintájú, már ami a mennyiséget illeti sem, itt szigorúan 4 dkg-osak a gombócok- csak hideg, de nem az igazi. A citrom fagyiban nem sikerült jól elkeverni a citrompótlót, és pár falatban bennemaradt egy-egy göb, ami a nem jól feloldódott citrompótló tömény savanyúságát adta, a görögdinnye fagylalt pedig egy jellegtelen ízű pirosas színű akármi. Mindkét illetve mind a három  gyümölcsfagylalt erősen vizes volt. Commandante, amikor szájába dugtam a dinnye fagylalt-kósoltóját nem is ismerte fel, hogy mi akarna ez lenni?  Találgatott, hogy tutti-frutti-e? Szóval nem hozta a jóféle görögdinnye ízt. A fagylaltokból mindháromféle gyümölcs fagylalt pocsék volt.
A sütemény ötcsillagos, a kávé ötcsillagos, a fagylalt gyenge, vizes, drága egycsillagos.
A két rigójancsi, egy szelet torta, egy kétgombócos fagylalt, két presszókávé, egy kapucsino borravalóval együtt 2.500-ből kijött.

Szombat délután sütizni jó a Czinielnél! (fagyizni menj alsónémedibe, a Carpigianiba fagylaltozóba)

Korábbi bejegyzés a Czinielről itt.

Nincsenek megjegyzések: