2012. június 30., szombat

Tiszta Amerika

Amerikában éhen halni se lehet...

Nézem az extrém kuponozókat és tátom a számat. ( TLC csatorna, Kuponzsonglőrök, J'Aime és Tiffany)

A hét gyerekes család két felnőtt tagja egy alkalommal, közösen, több mint 1100 dollárnyi árut alig negyven dollárért visz haza. A nő tökélyre fejlesztette a kuponos vásárlást, 530 dollárnyi árút 12 dollárért visz haza. A férj 540 dollárnyi áruért 38 dollárt fizet.
Ebben több tíz kiló hús, tucatnyi hot dog kolbász, krémsajt, müzli és egyéb élelmiszerek szerepelnek, négy dugig tömött nagy bevásárló kocsit pakoltak meg.
A kuponokkal megszerezhető árukra alig költenek pénzt.
A kuponozással két év alatt több mint negyvenezer dollárt takarítottak meg, amit a hét gyerek főiskolai tanulmányaira gyűjtögetnek, hogy ne kelljen majd diákhitelt felvenniük.

A lakásuk ugyan úgy néz ki, mint egy jobban menő kisbolt nálunk, mindenütt polcok és árucikkek, de egy jól szervezett rendszert látunk.
A legkisebb gyereke ágya alatt például 1400 tekercs wc papír van betárolva.
A konzervek tárolására olyan speciális polcrendszert fejlesztettek ki, hogy mindig a lejárati időhöz legközelebbi konzerv van a legszélén, és csak le kell venni a polcról és sorban következő pedig kigördül a helyére.

Igaz, hogy órákat töltenek a kuponok kivágásával, összegyűjtésével és a reklámújságok áttanulmányozásával, de végül is, a bevásárlás után, amikor egy egy alkalommal az ötszázharminc dollárnyi árukért 12 dollárt kell kifizetni - a megtakarítás kézzelfogható.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az 530 dollárnyi élelmiszer adótartalma 12 dollár 30 cent volt...

Nincsenek megjegyzések: