2011. július 27., szerda

Étterem kritika: Trófea-Grill Óbuda

Azt nem értem, hogy ha adva van egy svédasztalos étterem, ahol egy bizonyos összeg befizetése ellenében korlátlanul fogyaszthatsz, azaz hétfőtől péntekig ebédidőben 2.999.-Ft./fő, hétfőtől csütörtökig vacsoraidőben 3.999.-Ft./fő, péntektől vacsoraidőben szombat, vasárnap és ünnepnapokon egész nap 4.999.-Ft./ főért- és ez meghirdetésre került a honlapjukon, akkor miért közlik azt a kedves vendéggel, amikor asztalt foglal, miután megkérdezik, hogy hány órára akarsz menni, - hogy de azt ugye tudja, hogy ha például 12 órára akarsz menni, hogy 14óráig lehettek ott.
Tehát a korlátlan ételfogyasztás csak korlátozott ideig vehető igénybe.

Hmm, ez kellemetlen érzést kelt a vendégben, mert mi az hogy két óra alatt be kell fejezzen egy családi ünnepi ebédet- mert ugyebár ide ünnepi ebédet jön az ember elfogyasztani.
Ha meg csak úgy beugrik enni, akkor fel sem merülhet, hogy a kedves vendég kieszi őket a vagyonukból.

Vannak akcióik: "buli előtt színház után" elnevezéssel, esténként hétfőtől szerdáig 21-23 óra között, csütörtöktől szombatig 22-24 óra között 2.500.-Ft./fő, vasárnap 19-20.30 között 3.500.-Ft/fő áron vacsorázhatnak a vendégek.
Ez is csak korlátozott ideig tartó korlátlan fogyasztást jelent.

A facebookos oldalukról derült ki miután egy olvasójuk többször rákérdezett, hogy mi van a 20%-os akciójukkal, késve ugyan, de közölték, hogy "Kedvezményes akciónk augusztus 31-ig ismét van, most a nyugdíjasok és asztaltársaságuk részesülnek 20 %-os kedvezményben, amennyiben éttermünket választják."
De ez miért is nincs ott a honlapjukon? Azért nem közömbös dolog az, hogy egy péntek esti vacsora egy hat fős társaságnak nem 30.000.-Ft. hanem 24.000.-Ft.

De nem is emiatt morgolódok most, hanem azért, mert akartuk odavinni a fotósverseny díjátadós vacsoráját, mintegy harminc fővel. Pénteken , a legdrágább időben, fejenként 5.000.-Ft. árért.
A válaszuk az volt, hogy rajtuk nem múlik, de fizessünk előleget.
Hmm, hogy mi van?
Egy olyan étteremben, ahol svédasztalos terítés van, ahol 250 embert tudnak a termekben leültetni, és még vagy nyolcvanat a kerthelyiségben mi fenéért kell előleget fizetni?
Mert főzni úgyis kell, rengeteget, hisz azért csak van beeső vendég is.
Mert ha öt személy bejelentkezik, hogy hatod magára kér egy asztalt, mondjuk az étterem adott részébe, és amikor megérkezik az első két ember, akkor közlik, hogy ó hát kiderült hogy ismerjük egymást, tessék szépen összetolni ezt az öt asztalt, mert mind a harmincan egy asztalnál akarunk ülni, akkor mit csinálnak?
Miért veszélyesebb számukra, ha harminc ember egyszerre jelentkezik be, mintha hatosával?
És mi van akkor, ha közülünk egy nyugdíjas miatt az egész társaságnak 20 % kedvezményt igénylünk?

Inkább arról kéne beszélni, hogy ha valaki harminc vendéget hoz, aki 150.000.-Ft.-ot fog otthagyni, akkor mennyi jutalékot is fizet neki az étterem? Vagy legalábbis hány főtől ad az a étterem egy grátisz ellátást?

Aztán arra döntött a megrendelő, hogy egy másik étteremtől kér ajánlatot, harminc főre svédasztalra, fejenként 4.000.-Ft. értékben. Meg is érkezett kétféle előétel, kétféle leves négyféle főétel, 2 vegetáriánus fogás, köretek. És ebben az esetben az előleg természetes és elfogadható lesz - hiszen ehhez készülniük kell, mert ők étlapról szolgálnak fel.

2011. augusztus 7.


Mégis úgy alakult, hogy a társaság nagy része a Trófea Grill mellett szavazott, így maradt a rendezvény ott, ahová először szántuk.
Egy héttel az esemény előtt telefonhívás érkezett az étteremtől, hogy ugye befizetjük az előleget, mert ellenkező esetben nem tudnak fogadni bennünket.
Elmentünk befizettük. Kértek negyvenötezer forint előleget, és az egész étteremben nem volt öt ezer forint, hogy tudjanak visszaadni. Így ötvenezer forint lett az előleg...

Az adott nap estéjén a lefoglalt, előleggel biztosított megrendelésünk alapján az első vendégeket, akik pontosan hivatkoztak a rendezvény nevére, szervezőjére, - nem akarták beengedni, a foglalásról szóló iratot követelve...
Szerencsére mi is odaértünk ekkorra, így a vendégeket mégiscsak beengedték.

Az egy hosszú asztal helyett kaptunk három összetolt asztalt, amiket két-két hatszemélyes asztalból toltak össze. Ennek eredményeként a hosszabb oldalra ültetett öt ember szorongott - mintha csak a repülőn ülnénk, és ott próbálnánk meg mindannyian egyszerre enni- és nem fértünk el.
A helyiség kicsi volt, átjáró szoba, a többi vendég rajtunk keresztül érkezett az étterembe, és a levegő is fülledt volt. Hiába nyitottuk ki az ablakot, ami az utcára nyílt, és földszintes épület lévén a járókelők a tányérunkba láthattak.
Nem, nem volt még egy ventillátor sem...

Az asztalra, érkezésünk előtt, ki volt készítve gyümölcslé, fehérbor, vörösbor és ásványvíz. Ez egy fél óra után szoba-meleg hőmérsékletű lett, azaz harminc fokos.
A külön kért kólát vizeskancsóban kaptam, osszam be ahogy akarom, az est végén ásványvízért háromszor kellett szólni, és volt aki olyan szerencsés volt, hogy az este hattól éjfélig tartó időszakban összesen két korsó sörre tudott szert tenni.
A mostalan leszedése az asztalokról viszonylag zökkenőmentes volt, de sajnos az ezen alkalmakkor leadott italrendelés, volt hogy a felejtés homályába veszett. Nos ha már ez a társaság otthagy 150.000.-Ft-ot, talán nem kellett volna ennyire szűkmarkúan bánni az innivalóval, annál is inkább, mert a társaság jó része autóval érkezett, és a harmincegy emberből legalább tizennégy sofőr volt, így almalé, kóla és rostos gyümölcslére volt igényük.

Az ételek a szokásosan sok és "mindenki talál magának valót" elv szerinti: számtalan hideg előétel, háromféle leves, négy féle készétel, sokféle grillezni való hús, hal, zöldség, köretek széles választéka, saláták számtalan variánsa, savanyúságok, gyümölcsök, fagylaltok, rétes, cukrászsütemények, kalácsok, kenyerek, sok-sok minden. Magára vessen, aki a terített svédasztal mellett éhen marad.
De ha már étterembe megyek, valami különlegeset is szeretnék látni a svédasztalon, mert nemcsak az éhemet akarom csillapítani, hanem valami különlegességre is vágyom. Nos, én nem találtam ilyet. Talán túl sokszor voltam már itt...

Ami nekem nem tetszik, az az, hogy ha nem a legdrágább időben vagy jelen, akkor lekorlátozzák a jelenléti idődet cirka két óra hosszára -ezt persze sehol sem látod előre az étterem honlapján- nem tudsz a kedvezmények egy részéről- lásd fentebb, nyugdíjas és asztaltársasága 20 %-os kedvezménye- ha nagyobb társaságot viszel oda, akkor előleget kérnek, és fizikálisan szűkös az elhelyezés.

Nos, nem voltam elégedett.




Nincsenek megjegyzések: