2011. április 23., szombat

Ünnepnapok


Mai napi konyhaszolgálat befejezve. Húsleves a hűtőben, a töltött káposzta és a pörkölt hűl, a sonka már huszonnégy órája a hűtőben várakozik és mostanra szeletelésre kész, tojások megfőzve, kihűlve, retek és torma készültségben, konyha feltakarítva, estefelé még összerakom a tiramisut és tessék! Indulhat a többnapos ünnep!

Én meg gyereket várok.

Nem is egyet, kettőt. Holnap jön mind a kettő.
Éhen már nem halunk, legalábbis remélem.

Bár ma, szombaton délelőtt 11-kor a piaci pékségben már nemhogy kalács nem volt, de kenyér se. Csak azt nem értem mi a fenének vannak nyitva 14 óráig, ha nincs semmijük már... Persze van itthon kenyér is kalács is, annyit eszünk, amennyi van.
Ilyen ez a magyar ember, ha már kétnapos ünnep jön azonnal az éhhalál réme fenyeget bennünket, merthogy két napig nem lesz nyitva a supermarket.
Nem is értem, hogy gondolják egyesek, hogy hét végére, vasárnaponként csak úgy zárva tartanák a boltokat. Hát tuti éhen halnánk mindahányan...

5 megjegyzés:

s@só írta...

...hát mert addig szavaztunk, míg fogyasztói társadalommá tettük magunkat!
(közben csak úgy: És ha én most dalmát lehetnék, akkor egész biztos a NEM gombot nyomnám meg hamarosan.)

Manó írta...

Gratulálok a gyermekváráshoz. :P
Milyen jó, hogy olvastalak, eszembe sem jutott, hogy ma nincsenek nyitva az üzletek. Tegnap ellébecoltuk a vásárlás egy részét, ezek szerint ezt még két napig megtehetjük. Éhen halni nem fogunk, de majd megpróbáljuk. :P

bluemoon írta...

Megjött mindegyik, igaz, az idősebb kicsit késett...:D

Névtelen írta...

jó ebédhez jó étvágyat! :)
Kgt

bluemoon írta...

wááá éhhalál, mi?
Lassan, de biztosan csúszunk a gyomorrontás felé...
Az okosabbja tegnap már nem volt hajlandó vacsorázni, a kevésbé okos meg egész éjjel forgolódott és csendben nyögött mert indiánosat álmodott. (mindenféle gyomortájékra Ülő Bikákkal ...:D )
A jövő héten tartom a nagyheti böjtöt.
Már ha elfogynak a maradékok...