2010. november 7., vasárnap

Paradicsom

Csak hogy valami ünnepi vörös is legyen a mai november hetedikei napra:

A teraszon nevelt paradicsom, mint arról korábban beszámoltam, augusztusban ismét arra döntött, hogy a korábbi egy azaz egy darab megérlelt paradicsom után új projektbe kezdett, és további három paradicsomot kezdett el érlelni. Akkor nagyon aggódtam a paradicsom józan belátásán, hogy miért nem maradt egyke, miért kezd ilyen kockázatos vállalkozásba - majd kgt szakszerűen levezeti nekünk ennek a fajta termelési kockázat vállalásnak a megtérülési esélyeit - én csak annyit gondoltam akkoriban, hogy na ebből se lesz semmi!
Ámde minden, az empíria szintjéről kiinduló várakozás ellenére a paradicsom nem hallgatott a piaci elemzéseimre, és lám neki lett igaza, a kockázatvállalás mégiscsak az ésszerűség határain belül maradt, és siker koronázta a meglehetősen merész késői utódvállalást.
Ime:


Szép is, piros is, a mienk is.

A materialista szemlélettől eltérő világnézet esetén akár azt is mondhatjuk, hogy akinek a gondviselés a feladata, kiválóan gondot viselt erre a tő paradicsomra.

A képen látható műanyag üvegek, a férfiúi elme találmánya, automata öntöző rendszer. Úgy működik, hogy megtölti vízzel az üveget, és szájával lefelé belenyomja a cserépbe. A föld kiszáradásával egyidejűleg valami szívó hatás keletkezik, és az ennek nyomán, az üvegben fellépő vákum kölcsönhatásának eredményeként éppen annyi víz kerül a talajba, amennyi kell, és szépen folyamatosan. Tudományos kísérlet folyt a nyáron erre, mert a kontroll cserépben majdnem kiszáradt a másik paradicsom, míg a kísérleti egyed vígan élt, a megfelelően nedves földben.
A kísérlet során senki nem sérült meg, mert ellenőrzött körülmények között folyt a kísérlet, és mielőtt válságosra fordulhatott volna a kontroll egyed állapota, kiemelt mennyiségben kapott vizet és tápoldatot. Azóta a kontroll paradicsom két késői utóddal büszkélkedik, de nála még csak az egyik piroslik.

Aztán meg, miután olyan jól bevált az automata öntöző rendszer, a műanyag üvegnek időlegesen más feladatot is adott ama találékony férfiúi elme, előlépett paradicsomtámasztéknak. Mint ahogy a képen is látszik. Kötözőzsineg hiányában pedig csomagzáró ragasztószalag került célirányos felhasználásra.
Nnnna!

1 megjegyzés:

s@só írta...

Látod - látod, ők "Azok a csodálatos férfiak" !