2010. november 7., vasárnap

Közös macska

Azt mondtam már, hogy a héten amikor kint jártunk a temetőben, és éppen kiszálltam a kocsiban egyszer csak ott termett egy kis fekete, vöröses melírozott szőrű kiscica? Jött oda nagy nyávogással, és amikor lehajoltam hozzá, hogy megsimogassam, hát azonnal nagy hangon dorombolni kezdett. Persze nem lehetett nem felvenni, és nem megszeretgetni.
Amikor mondtam anyámnak, hogy vigyük haza, mert szegényke nem maradhat itt, anyukám azt mondta, hogy hagyjam szegény kiscicát, mert kicsi még, majd szépen hazamegy, meg egyébként is nem szeretné, hogy az ölébe piszkítson. Így hát ölemben a kiscicával elindultam embert keresni a környéken, a csőszházban nem volt senki, így aztán visszavittem a kiscicát oda ahol az előbb voltunk. Szépen letettem, és elindultam a kocsi felé. A kiscica se volt rest, két szökelléssel az autónál termett, és beült az anyukám lábához a kocsiba. Így már nem lehetett otthagyni!

Nahát most megint lett irodacicánk!

Még aznap délután a nyitott ajtón kisétált, és estig nem is jött vissza.
Már éppen beletörődtem, hogy csak egy ingyen fuvart akart a cica a városközpontba, és hazaindultam. Az irodától úgy ötven méterre, vad nyávogást hallok, hát a cica ott üget mellettem a járdán. Szépen a hónom alá vettem, és visszavittem az irodába.

Pénteken délelőtt megint kisétált a jó időben, és nem is találtuk meg.
Ebéd után, a sarki kisboltban a titkárnőtől meg is kérdezte a boltos, hogy nem hiányzik-e nekünk egy kiscica, mert hozzá sétált be, és most a lánya játszik vele a lakásban.
Nagy sajnálkozás közepette szépen visszaadták a cicát nekünk.
Jó tett helyébe jót várj,- mi megtanácskoztuk, hogy hét végén a cica úgyis egyedül lenne, mert a titkárnő csak enni adni menne be az irodába, de a boltos kilenc éves kislánya meg gondját viselhetné, hisz ő éppen hét végén van otthon, mi meg hétfőtől péntekin vagyunk bent az irodában, és akkor meg nálunk lehetne.

Így lett közös macskánk a szomszéd boltossal.

Kíváncsi vagyok, hogy érezi magát a cica a hétvégi gazdinál?

Nem, fényképem nincsen, azt elfelejtettem csinálni a cicáról, de kicsi és aranyos, és úgy, de úgy tud dorombolni!

1 megjegyzés:

IO írta...

Kis aranyos lehet:)