2010. június 17., csütörtök

Kék-sárga

Ma délelőtt, amikor indulni akartunk be az iskolába az érettségi bizonyítványok kiosztására, én értelemszerűen a jobb első ülésbe készültem beszállni, amikor döbbentem észleltem, hogy valaki lelopta a jobb első kerékről a dísztárcsát, azazhogy csak letépte róla. Szorgos és fennhangú káromkodásomra jön át a gyerek a másik oldalról, és vigasztal, hogy de hát ott van az, az autó mellett, viszont valaki beletolatott a kocsiba. Azannyát tényleg! És össze is törte. És a büdös disznaja, nem hagyott ott egy cetlit, hogy bocs, én vótam, ez és ez vagyok keress meg, a kötelező biztosítóm majd fizet neked. Nem, nem betétlapot, kárjelentőt vártam volna, csak egy cédulát névvel címmel telefonszámmal, rendszámmal.
A kár uszkve 150.000.-Ft., ha nagyobb baj nincs, ha csak a lemezt kell kiegyengetni, és újrafesteni a két elemet, ha a keréknek nincs baja, ha a futóművet ért ütés nem állította azt el, ha nem tört le a lökhárító tartó műanyag fülecske valamelyike, meg ilyesmi.



Nem volt más választás rendőrt kellett hívni, aki ki is jött másfél óra múlva, ő is körbefényképezte, kitöltötte a papírokat, és nem sok jóval biztatott. Kértük, hogy a térfigyelő kamera felvételét nézzék át éjjel 11 és reggel 11 között, hátha látszik rajta egy sárga autó, amint éppen beletolat az én kék autómba, és elmegy a kamera felé, hogy a rendszámát láthassuk.

Ma este már voltunk lent körbenézni, hogy hátha megtaláljuk azt a szép élénksárga autót, aminek az elején vagy a hátulján ott virít az én kék festékem.
Tudjátok, a reményhal...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

:((
KTG