2010. március 22., hétfő

Mindenki hülye...?

Az ember csak áll és néz, tényleg mindenki ilyen hülye, mint amilyennek látszik?

Itt van ez a kopogtató cédula gyűjtés, amivel politikai foglyot akartak szabadítani. Ugyebár mindenki tudja, hogy a jelölt állításhoz 750 kopogtató cédula kell. Nagy csinnadrattával benyújtják, közhírelik, hogy most aztán jól ki kell engedni a a szabadságától megfosztottat, erre ma meg közlik, hogy a megszámolták a kopogtató cédulákat, és 640 darab érvényes van a 750 helyett? Hát nem kellett volna ebben esetben különösen gondosan gyűjteni azokat a cédulákat? Meg megvizsgálni, hogy érvényesek-e? Meg ügyelni a pontos és valósággal egyező adatokkal való kitöltésére?

Aztán meg az a király csávó, aki, azt hitte, mint a kezdő pornó filmes, amikor biztosítják, hogy nem, nem fog a filmje Magyarországra kerülni, senki sem fogja megtudni, hogy hány farok fér bele, - aztán mégis kiderül, és ország világ láthatja: 'mit tesz és hogy csinál'. Még csak azt sem mondhatja, hogy lesifotós csinálta a képeket, meg hogy összemontírozták, vagy hogy a felvonulók kérték.
Nem, ő délcegen pózol, nyújtogatja a nyelvét- amivel nekem nincs bajom, mert az látszik a képen, hogy mindenki önkéntesen érzi jól magát ott és akkor.
De ahogy békésen ül a fal mellett, vagy kissé delirált állapotban demonstrálja, hogy hogy kell pipázni, hát igen, nekem a képek a 11.-től kezdve nagyon gázosak.

Aha, esti közös családi biblia olvasgatás...

Kérem szépen, nem csak tisztességesnek kell látszani*- annak is kell lenni!

De legalább elmondhatja magáról: Király vagyok! És tényleg.


* Az örökbecsű mondás úgy szól, hogy "Kérem szépen, nem csak tisztességesnek kell lenni, annak is kell látszani."


Feriről, meg a nyugdíjas kórusról, már nem is mondok semmit... És megcumiztatja szegény, munkában megtört, dementiával súlytott korosztályt, hogy megőrzi a nyugdíjaik értékét. Hát eddig mit csinált? Ő és elvbarátai? És a vén hülyék elhiszik, tapsolják, éltetik, imádják és rá fognak szavazni.

Hmm. a nyugdíjasok szavazótáborát ők akarják kézben tartani. Most majd jön még a cigányoknak való ígérgetés, meg a lejárt szavatosságú konzervek osztogatása...


Tényleg fel kéne osztani az országot, aszerint, hogy melyik részt ki vezeti.
Nem elég az, hogy elszórtan itt-ott narancssárga, itt-ott piros, itt-ott meg más színű az ország.

Bútorozzunk össze!

Én még mindig ott vagyok, ahol 20 éve ugyanaz a városvezetés, pedig Pol-pot megyében ritka a narancs vidék.
A harmadik kerület is tartja magát.

De ha mondjátok, én költözök veletek, és akkor végre, lássuk, ki-ki, mire megy a sajátjaival, amikor nem kell energiát fecsérelni arra, hogy védjük magunkat, vagy hogy meggyőzzük a másikat, ahol magunk között lehetnénk, mi magunkfajták, és haladhatnánk is végre. És akkor aki akar költözhessen oda, ahol elvbarátaival élhet, ha meg nem tetszik, akkor szedhesse a sátorfáját, és költözhessen a másikokhoz.

Én Juan Grandéra szeretnék...

1 megjegyzés:

s@só írta...

Igen majdnem mindenki hülye....Aki még nem, azt meg hülyítik :(((
Mert mi kell a népnek? Kenyér és cirkusz? Ugyanmár......