2010. január 14., csütörtök

Sztrájk és szmog

Én ott lent, vidéken a jó levegőben, a sétával elérhető úticélok között, és abban a kiváltságos helyzetben, hogy a lakóhelyemtől fal mellett tudok eljutni a munkahelyemre( praktice az épülettömb másik oldalán dolgozom, cirka 110 lépésre) na szóval ott azt gondoltam magamban, hogy végre ki fog most derülni, hogy a buszok mennyire szennyezik a levegőt, és hogy a sztárjk idején majd ez mindenkinek világossá válik, a fejéhez kap a BKV is, és lecseréli a füstokádó sárkányait. Aztán meg, amikor hallottam, hogy a szálló por veszélyes méreteket öltött a székes fővárosban azt gondoltam, hogy perszeee, a tömegközlekedés szükségességét bizonygatni kell bármi áron.

Na, és akkor amikor ma jövök hazafelé az M0, és mielőtt a Chuck Norris hídhoz érnék, látom ám, hogy szürke fátyol mögött van minden. Meg ízlelgetem a számban a fémes ízű levegőt, ami a külső levegőt behozó üzemmódra állított fűtésen érkezett, és be kellett látnom, hogy a hír igaz. A várost beterítette a szmog.

És az igazi majd az lesz, hogy a városban nem lesz tömegközlekedés, és nem lehet majd autóval sem közlekedni, mert szmogriadó lesz.

Még jó, hogy évekkel ezelőtt kötelezővé tették, hogy a dolgozóknak legyen bankkártyája. Mert akkor most ugye, hogy nem lehet sehogyse jönni-menni, akkor mindenkinek majd csak a számlájára utalják a fizetését?!


Ti hogy közlekedtek sztárjk idején?

2 megjegyzés:

mimke írta...

én alapvetően gyalog vagy biciklivel szoktam, de ilyenkor vacak, mert
a, a sok álló autótól büdös a levegő, b, tízszer annyi ember van az utcán, mint egyébként, és nekem tömegiszonyom van, c, a biciklin lefagynak az izületeim...És mivel a hét első felében napi két-három órára növekedett az általam elkövetett gyaloglás, a kölcsönkutyák miatt, ezért fogtam magam, bevágtam a gengsztereket az autóba, és azzal jöttem dolgozni. Nem vagyok rá büszke...

bluemoon írta...

De szégyenkezned sincs miért.
Hátha ez a sztrájk arra is jó lesz, hogy a kollégák összeállnak és együtt járnak dolgozni négyen öten egy kocsiban, és akkor a BKV-ra nekik már nem lesz szükségük. Én legalábbis ilyen álmokat dédelgetek.
Bár ma Békásmegyerről Őrmezőre mentem, és dugónak nyoma sem volt, de sajnos azt is meg kellett állapítanom, hogy az autók nagy részében változatlanul egy-egy ember ült. ( mi legalább ketten voltunk:)

A vasúttal is egyre kevesebb utas jár. És gondolom ehhez a Gaskó féle sztrájknak is köze lehet...