2009. november 7., szombat

Aquamarina

A Szent Flórián étterem bezárt. A honlapja még létezőként tünteti fel, talán mert a tulajdonosnak nem is jutott eszébe, hogy ott is fel kéne tüntetni, hogy bezártak... Sajnáltuk,mert jő hely volt, szerettük. De kellett egy jó hely a DC díjkiosztójának. Aztán Commandante megtalálta a megoldást: ha már búvárfotós díjkiosztót szervez, akkor legyen az csak egy hajón.

Aquamarina Szálloda és Rendezvényhajó volt a böcsületes neve a tegnap esti DC fotósverseny díjkiosztójának helyet adó étteremnek.

Az étterem nem hagyott kívánnivalót maga után. Maga a hajó szinte új volt, az 1903-ban épített hajó fejújítása láthatóan jól sikerült. Szépen lett megcsinálva, kellemes az étterme, jó a konyhája, és még a pincér is megetette a tőle telhetőt.
Voltunk vagy húszan, meg a hajószálloda néhány vendége, és egy, szolgálatban lévő pincér ellátott mindannyiunkat. Igyekezett ugyan nagyon, de nem jól szervezte a saját munkáját. (De ezzel csak saját magának generált több munkát, minket nem zavart, mert frissen-fürgén jött ment, udavarias és figyelmes volt.)
Az italok fogytával mindenki szinte külön-külön kérte a következőt, és a főúrnak nem jutott eszébe gyorsan végigkérdezni az asztaltársaságot, hogy kiknek mit hozhat még. De ennyi, amit fel tudok róni neki, mert az ételekkel nem volt gond, ki mit kért azt meg is kapta, viszonylag gyorsan, és ami a legfőbb, frissen, forrón, szépen tálalva, ízlésesen, és főleg ízletesen.
Mindenki elégedett volt, az előételekkel, főételekkel és desszertekkel is. Italok terén nem nagyon tettünk kárt a "nullás lisztben", mindenki autóval jött, volt aki Pécsről, volt aki Miskolcról. Szóval fogyott a Sió baracklé, meg az ásványvíz...

Elégedettségünket mi sem jelzi jobban, mint az, hogy vasárnap délre ide foglaltunk egy Dunára néző sarokasztalt, egy 19. születésnap megünneplésére.

Megállapodtunk a pincérrel, hogy viszem a torát, meg - tekintettel az ünneplő közönség életkorára, meg az autóval való közlekedésre- az alkoholmentes Törley pezsgőt.
A tortát már megrendeltem a Czinieltől, a pezsgőt behűtöttem.

Nincsenek megjegyzések: