2009. október 23., péntek

Éjszakai élet tizenéveseknek 2.

Eger városa túllőtt a célon. Vagy a fenenagy személyiségi jogok védelmében estünk át a ló túlsó oldalára? Vagy már a hasa alatt vagyunk?


"Szabó Máté szerint a szabályozás formailag eleve aggályos, mert törvényi alap és felhatalmazás nélkül avatkozna be a gyermekek és szülők alapjogainak gyakorlásába. A tervezetben szereplő egyes megkötések és szankciók tartalmi szempontból is kifogásolhatók Szabó szerint.

Az ombudsman úgy véli az alkotmánybírósági gyakorlat és a gyermekjogi egyezmény rendelkezései alapján megállapítható, hogy az egri tervezet szükségtelenül és aránytalanul korlátozná a szülők neveléshez való jogát és a gyermekek önrendelkezési jogát - írta állásfoglalásában Szabó. Szerinte úgy hatolna be az érintettek családi szférájába, a gyermek-szülő viszonyba, hogy közben valójában nem lenne tekintettel a gyermekeket konkrétan fenyegető veszélyekre, esetleges sérelmük súlyára, jellegére."


Természetesen nem értek egyet!

Ha a szülő nem tudja, vagy nem képes korlátozni a gyermeke önrendelkezési jogát, akkor a valakinek meg kell tenni. Mert nyilván már több kettőnél az éjszaka randalírozó tizenéves bandák viselkedése. Azt mégsem lehet elvárni, hogy az önkományzat egy egy képviselője ott helyben osztogassa ki az elmaradt atyai pofonokat.

Persze

Nincsenek megjegyzések: