2009. július 30., csütörtök

Egyenlő elbánás

Őssejt beültetéssel végzett kezelés. Az elkövetéssel alaposan gyanúsítható személyek, professzort, orvost, biologust, rt. vezetőt előzetes letartóztatásba helyezték. Kivéve a tv-ben mulatót üzemeltető személyt, az rt. másik vezetőjét, aki momentán nem tartózkodott az országban.
Az alapos gyanú szerint illegális őssejtkezelést folytattak.
Az rt. az európai kutatási előírásoknak megfelelő, a térségben egyedülálló központot alakított ki. Az engedélyük azonban őssejtkutatásra, és nem beültetésre vonatkozott, azaz a gyógymód kutatására, és nem alkalmazására. Ugyanakkor az Egészségügyi Tudományos Tanácstól a kutatásra és sejtbanki tevékenységre elnyert engedély mellett a terápiás használatra is engedélyt kértek, azonban az ETT ezt az engedélyt megtagadta. http://index.hu/bulvar/2009/07/29/a_kaposvari_korhaz_vezetojenek_occse_ultette_az_ossejtet/
Más cikk szerint az Egészségügyi Tudományos Tanács Kutatás Etikai Bizottsága engedélyezhet orvosbiológiai őssejt kutatást. Engedély hiányában nem folytatható kutatás. A cég megkísérelt ilyen engedélyt szerezni, de a bizottság elutasította a kérelmet. http://index.hu/tudomany/biotech/2009/07/29/nincs_rutinunk_ossejtterapiaban/


Nos arról még nincs hír hány kezeltnél volt sikeres az őssejt beültetés, és gyógyult meg. Mert ez ugye a dolog társadalomra veszélyességét elenyészővé tenné.
De ezt a négy személyt ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Nyílván fennáll annak a veszélye, hgy szabadlábon hagyásuk esetén folytatnák a gyógyítást.


Vesztegetésen kapott ügyész, aki mellesleg szexuális kapcsolatot is tartott fenn a vádlottal, majd még pénzt is kért tőle, hogy enyhébb büntetés kiszabására tegyen indítványt, nos ez a vesztegetési pénz átvételére egy bevásárlközpont parkolójába megjelent, tettenért ügyész, szabadlábon védekezik.
Mert bizonyára nem kell tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a várható büntetés súlyosságára való tekintettel elszökik, elrejtőzik.
Mert csak beszáll az autójába, és máris az Eu bármelyik eldugott sarkába teremhet. És mire kiadják ellene a nemzetközi elfgatóparancsot, addigra már régen felszállt Párizsban egy Dél Amerikába , vagy Délkelet Ázsiába tartó repülőgépre.

Az ő szabadlábon hagyása súlyosan sérti az igazságérzetemet.


PS: 2009.08.04:

Bonyolódik a helyzet. Úgy tűnik, hogy a mulatót fenntartó tulajdonostárs továbbra is kimaradt a letartóztatottak köréből. A felröppent hírek szerint a többi tulajdonossal nézeteltérése támadt már korábban.
A nagyon nagy baj az, hogy egy rendőrségi feljelentés manapság egyre gyakrabban bosszú eszköze.
Talán az sem lehet véletlen, hogy a kínai őssejt terápiát gyakorlók rögtön megjelentek, és talán Ferihegy környékén nyithatnak új intézményt.

Az őssejt borányról összegyűjtött cikkek itt találhatóak. (A cikkek helyére meg Zoli jóvoltából találtam rá.)


PS 2. 2009.08.17. 23:08
Mai hír, hogy mégis letartóztatták Varga Gergely volt ügyészt, mert befolyásolni igyekezett az ügyben a tanúkat. Nos július 27 -augusztus 15-ig lett is volna rá ideje. De a várható büntetés nagysága és súlyossága önmagában is elegendő indok lett volna.

Nincsenek megjegyzések: