2009. június 22., hétfő

Megjöttem

És a régi lassan már megszokott menetrend szerint, ahogy eljöttünk, valami katasztrófa szerű dolog történt az adott helyen. Most szélvihar, kisebb földrengés, meg ilyenek. Igaz, hogy az elromló időjárásra tekintettel nem vasárnap, hanem már szombat reggel hazaindultunk, mert utolsó helyünkön, Krk-en szokás, hogy nagy szélben lezárják a hidat, és akkor se ki, se be, ottragadtunk volna.

Nekünk végig szuper jó időnk volt, tükör-tengert élveztünk, és a lassan melegedő vízben ( szóval piszok hideg: a felszínen még hagyján, ott 20-22 fokos volt, de 30 méteren alig 15 fokos volt) búvárkodtunk. Sajna a víz alatti látótávolság nem a megszokott 25 méter feletti volt, hanem csak4-7 méter közötti, így víz alatti fotókat nem is csináltam. Minden merülésünkön láttunk polipot, karácsonyfa férgeket ( amik igazából inkább virágnak tűnnek, mint féregnek) csigákat, halakat, mélyebben gorgóniákat.
És nem utolsó sorban delfineket láttunk a merülőhelyekre hajózásunk közben. Értitek? Delfineket az Adrián!



És mivel egy viszonylag lassú hajóval voltunk, a delfinek sokáig bemutatót tartottak nekünk cikázásból, kiugrásból, sőt láttuk őket vadászni is.
Körbevesznek egy területet, és az egyik delfin beúszik a kör közepébe, majd kiugrik a vízből és hanyatt veti magát. A vízbezuhanásával szétválasztja a körbevett halrajt, és a leszakadó egyedeket máris elkapják.

Négy búvárbázist látogattunk végig, Pagon a Seahorse DC , Biogradban a Dolfin Divers, Razanban a Veliko Plavetnilo DC és Krken a Buborkék Diving Centert.
Mindegyik máshogy volt jó.
De ezt majd legközelebb mesélem el.

4 megjegyzés:

s@só írta...

Azért nagyon jó volt elolvasni Téged, a delfines dolog pedig....

Lina írta...

Isten hozott idehaza. A földrengés nem követett, de mint láthatod, majdnem árvíz lett.
Ez a delfintörténet egyszerűen fantasztikus. Nem értek hozzá és nem is tudtam, hogy ott is élnek delfinek.

mimke írta...

hát ez disznóság..Mi most jöttünk Dubrovnikból de nekünk se jó idő se delfinek...(Persze durván jól éreztem magam :)))

bluemoon írta...

Na igen, a nyaralásnak csak egyik együtthatója a jó idő. A delfin meg már csak ráadás.:))
Jó társsal, vagy társasággal rossz időben is lehet szuper a nyaralás!