2009. május 16., szombat

Dobogókő 2.



Siketek Mária kegyhelye
Ez maga a Dobogókő. Éppen egy testvérpár vette birtokba.

4 megjegyzés:

Meta Hari írta...

DE jó, hogy feltetted ide ezeket a fényképeket! Az egyik kedvenc helyem a Dobogókő és kapcsolt részei, hát most egy kicsit kirándultam én is. Milyen jó ez!! Kösz :))

agi írta...

És az egy mászóka, vagy mi? inkább emlékmű, nem? Nem a gyerekek tehetnek róla, ők másznának mindenhova, dehát volt velük felnőtt, gondolom, miért kell engedni? Bocs', csak úgy kijött ez, mert iszonyú dühös vagyok mindig, ha valami tiszteletet parancsoló helyre taposnak, másznak (Margitszigeti romfalak, stb.) és ha gyerek az illető, akkor ott lenne a pillanat, hogy rászoktassák a felnőttek arra, mi a helyes és mi miért nem való.

bluemoon írta...

A mai világban valami elbaltázott nézetek uralkodtak el. Nem törődnek senkivel, ha egy gyerek van a környéken, akkor annak moindent szabad, vele kapcsolatosan minden megengedett, és te nrem szólhatsz egy szót se, ha pl. a repülőn az előtted levő sorban ülő csecsemőt az anyja ott teszi tisztába az orrod előtt, és szagolhatod a szarszagot, mert az ott egy gyerek. És ha szólsz neki, hogy a mosdóban van pelenkázó is, és ott kedvezőbb körülmények állnának rendelkezésére, meg se hallja,vagy fennhangon kioktat, hogy a gyereket neki itt jobb tisztába tenni.
Ha egy gyerekkel kapcsolatosan történik valami,ami igazság szerint kellemetlen, vagy zavaró a többiekre, a többségre nézve, akkor a többség kedélyesen mosolyogva helyretesznek téged, hogy, "ugyan, de hisz egy gyerek!" Aztán majd csak csodálkoznak, hogy amint ez a gyerek felnő, egyszercsak az Audijával megáll az út közepén, kirakja a vészvillogót, és eltorlaszolja a villamossíneket. Pedig ő ugyanaz az " ugyan de hisz csak egy gyerek" maradt.

Eszembe jutott a kedvenc viccem: Ülnek a villamoson. Egy nő egy kiskölyökkel, egy hosszú hajú, bőrszerkós fiatal fickó,tele tetkóval, aki rágja a rágógumiját és hallgatja az MP3 lejátszóját, meg egy idős nő.
Az idős nővel szemben ül a kiskölyök, aki módszeresen kalimpál a lábával és rugdossa a vele szemben ülő idős nő lábát. Az idős nő, kéri a fiatal anyukát, hogy legyen szíves szóljon a gyereknek, hogy ne rugdossa a lábát, mert egyébként is fáj. Mire az anyuka: nem szólok rá, mert én liberális szellemben nevelem a gyerekemet, és nem korlátozom semmiben, egyébként is ez csak egy gyerek, hadd csináljon amit akar!
Erre feláll a drabális fiatal fickó, kiveszi a rágógumit a szájából és beleragasztja a fiatal anyuka hajába. Aki persze azonnal nagy hangon kikéri magának, és szidalmazza a fickót,- aki csak csendesen annyit mond: engem is liberális szellemben neveltek...

agi írta...

Pontosan erről van szó. Mert nagyon hamar eltelik ám az a 10-12 év, amikor látszani fog a nevelés "eredménye", csakhogy akkor már késő.