2009. április 6., hétfő

Provident

Nakérem! A Provident eleget tett az elvárásnak. Szépen elmagyarázza, ügyeskezű rajzoló segédletével, hogy nem igaz az, hogy olyan magas kamattal kérik vissza a kihelyezett pénzt. A reklám szerint ugyan a teljes hiteldíj mutató 400 egynehány százalék, de a kamat csak huszonegynehény százalék.

De könyörgöm! A TELJES HITELDÍJ MUTATÓ a lényeg. Nem a puszta kamat.
A teljes hiteldíj mutató: A teljes hiteldíj az az összeg, amelyet a hitelfelvevőnek a tőkeösszeg visszafizetésén felül fizetnie kell, így a THM tartalmazza a hitellel kapcsolatban felmerülő összes kamat -, díj- és kezelési költséget.

Ez is az átverés része.
Persze akinek azonnal pénzre van szüksége, és tudja, hogy mit vállal, számot vet azzal, hogy vissza tudja fizetni, és ennek tudatában veszi fel a kölcsönt, ám legyen.
De akit megtévesztenek, az alig 6.470.-Ft-os törlesztőrészletekkel, és elég ostoba ahhoz, hogy ne hallja meg, hogy ez a heti törlesztő részlet, és hogy ez azt jelenti, hogy havonta 4x6.470.-Ft.-ot kell visszafizetni, meg nem tudja, nem érti, hogy a teljes hiteldíj mutató szerinti összegre fog rúgni a kölcsön, mire visszafizeti, azaz négyszer annyit kell visszafizetni, mint amennyit felvett, hát az magára vessen. De az ostobákat is meg kell védeni az átveréstől.

Emberek! Változatlanul a teljes hiteldíj mutatót figyeljétek!

Nincsenek megjegyzések: