2009. március 19., csütörtök

T-home 8

Kapcsolatom a T-home-mal immár hivatalosan is lezárult.
Mint emlékezetes, a set top box és az HBO dekoder személyes leadása után , 2008. november 14.-től semmiféle szolgáltatást nem nyújtottak- mert nem volt kinek, és nem volt mivel. ennek ellenére 2009. 02.19.-én még kaptam egy számlát, csekkel, hogy lennék kedves befizetni még 834.-Ft.-ot, mert ugyan november 14.-én felmondtam, meg leadtam amit kellett, de az ÁSZF szerint a felmondást a megkeresést követő 8 napon belül fogadja el a szolgáltató, jelen esetben a megszüntetés dátuma 2008. november 19. napja.
És persze a 834.-Ft.-ot fizessem be.
Persze ezt is, mint mindig mindent sima levélben küldik. Ha elvész, elvész én bajom.

Osztottam szoroztam és rájöttem, hogy ennek a korrigálására legalább két-három ajánlott levelet kell küldeni a téhómnak, a 834.-Ft kb. három ajánlott levél ára, nem számítva bele az annak megírásával postára adásával eltöltött időt. Tehát megtakarítottam az időt, és kifizettem az ajánlott levelekre fordítandó pénzt.
Kapott tőlem ajándékba a téhóm 834 forintot.

De persze ezzel még nincs vége! Újfent levelet hozott a posta. Március 12.-én újfent sima levél érkezik. ebben közli velem a téhóm, hogy vették és könyvelték a befizetést, ámde 2008. 11.23-tól 2009.02.23-ig nekik jár még kamat is. Pontosan 19,68 Ft. azaz tizenkilenc forint hatvannyolc fillér. Értitek? És ezt kiküdi nekem levélben, mely levél díja jóval felülmúlja a kamatkövetelést. (Az már megint más kérdés, hogy a követelés közlésétől számítva lehetséges kamatot felszámítani, visszamenőlegesen nem tartozhatok azzal az összeggel, amiről nem közli, hogy tartozás. Február 19.-én közölte, én február 19.-én postára is adtam. Tehát egyetlen dátum sem stimmel. Ha november 19.-én megszűnik a szerződésem, akkor miért november 23-tól számol, és ha én február 19.-én postáztam a díjat miért február 23.-ig számol kamatot.

Ráadásul közli, hogy tulajdonképpen nem tartozom semmivel, mert kisösszegű kamatkezvedményben részesített.

Óh, köszönöm, köszönöm!

Értem én, hogy rendnek kell lenni. De rendet is az ésszerűség határain belül kéne tartani.
Szerintem.

4 megjegyzés:

s@só írta...

Ésszerűtlen rend van, vagy rendezetlen ésszerűség van, netán rendszerűség - rendszerűtlenség van? Hát... Szerintem.

bluemoon írta...

ésszerűtlen rendszertelenség:)

Lina írta...

Ilyen nagylelkű adományt nem kéne önző módon csak magadnak megtartani, közösen el kell mulatni:-) hiszen nem minden nap részesül az ember lánya kisösszegű kamatkedvezményben.

bluemoon írta...

OK! Benne vagyok! Szervezzünk rá egy kisebb lakodalmat.:)