2009. február 14., szombat

BKV ellenőrök bilincsben

illetve akinek nem jutott, az gyorskötözőben. Mert az egyikőjüknek azzal kötözték össze a kezét.
Úgy látszik, elindult valami arrafelé, hogy érvényesüljön Grotius alapelve, a"bűn nem maradhat büntetlenül" elvárás. Mindenesetre üdvözlendő a törekvés, és az első látványos akciót bemutató hír. Feltehetőleg igaza lehetett Grotiusnak, amikor azt állítja, hogy a legjobb visszatartó erő az a tudat, hogy az elkövető biztos lehet benne, hogy a cselekménye nem marad felderítetlen és a büntetés biztosan be fog következni.
Manapság hozzátehetnénk még azt is, hogy emellett az a tudat is eléggé visszatartó erő lehet, hogy erről a széles közvéleményt is tájékoztatják.
Mi más oka lehetne annak, hogy a tetten ért, és elfogott, őrizetbe vett BKV ellenőrök mélyen a szemükbe húzták a dzsekijük kapucniját, és elfordultak a tv kamera elől. Tudod, tudom, személyiségi jogok... De akit tetten értek, miért is illetik meg ilyenfajta személyiségi jogok? Mint ahogy az is felettébb érdekes, hogy amíg körözték a késelőt, addig pontosan láttuk arcát, kiírták teljes nevét, mutatták autóját rendszámmal együtt, majd amikor elfogták, onnantól kezdve már kitakart szemmel és kezdőbetűs névvel tolják elénk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

személyes pikírt véleményem szerint ez a nagy személyiségijogvédelmi mizéria csak a média hülyesége és műprűdsége miatt van...még hogy Sz.Iván...
(egyébként meg milyen jól lehet itt nálad dühöngeni ezen a világon..)

bluemoon írta...

Hát még ha azt is ideírom, hogy ez ellen a kedves Sz Iván ellen egyszerre nyolc elfogatóparancs volt hatályban, mégse találták sehol... És senkinek nem jut eszébe megkérdezni az illetékes - az elfogatóparancs végrehajtására köteles rendőrséget- hogy miért is nem találták meg, már az első elfogatóparancs kiadása után?

Annak idején az oknyomozó újságíró találta meg Kabai Károlyt is OPNI-ban. Nem a rendőrség.

Meg egyéb körözött bűnöző is biztonságban élhet a Teve utca melletti utcában. Mert soha egyetlen rendőrrel sem találkozott arrafelé. Olyan rendőrről már nem is beszélünk, aki az arcába nézett volna, és felismerte volna a körözési fotóról...