2009. január 9., péntek

Gáz szünet

Régen, szénszünet volt telente, amikor 1-2 hétre otthon kellett maradni, mert nem volt szén, hogy az iskolát fűtsék. Érthető ez most is, ha néhány ezer köbméter gázt meg lehet spórolni, hát nosza, spóroljunk. Vegyük le a fűtést, nem kell 26 foknak lenni egy közintézményben (minisztériumban, kormányhivatalban) sem, egy plázában sem, nem baj az ha az irodista nem mezítlábas papucsban, meg rövid ujjú selyemblúzban van az íróasztal mögött,a pénztáros nem egy szál vékony batiszt blúzban ül ott, amikor rólam meg szakad a víz a kabátban.
Írtam már, hogy Belgiumban sem volt 2-21 foknál melegebb egy múzeumban, boltban, kávéházban sem. Ott már rájöttek, hogy nem kell annyit fűteni, mert a tél azért tél, mert hideg van. A dolgozó meg öltözzön fel, ezért van feltalálva a gyapjú pulóver, az atléta trikó, meg a meleg alsó.

Visszatérve az iskolára.
Hallgatom a tv-ben, az rendjén van, hogy az iskola igazgató elrendelheti a három napra szóló oktatási szünetet, és az elmaradt tanórákat akár úgy is lehet pótolni, hogy szombatonként tartanak majd tanítást, vagy nyújtott tanítási napokat tartanak. De a fenntartónak kell majd a tanárok túlóráját kifizetni.

Hogy mi van?
A tanárok a gáz szünet idejét nem kell, hogy ledolgozzák?
Ők majd túlóra pénzt kapnak az elmaradt órák pótlásáért?
Nem mondom. Ki van ez találva!


PS: Most jut eszembe! Nem is olyan régen, az ugyanilyen célú szüneteket, síszünetnek titulálták.

Nincsenek megjegyzések: