2008. november 12., szerda

Hivatalok packázása

Új rendelkezés lépett életbe a Földhivataloknál. Eddig, azokat a szerződéseket, amikhez a vevő banki kölcsönt vett igénybe a vételár megfizetéséhez, egy példánnyal több szerződést nyújtottunk, be és ezt az egyet visszakértük érkeztető bélyegzővel ellátva, és ezt a példányt adta be az ügyfél a banki ügyintézésre.
Na, most ezt megváltoztatták. Jött az újítás, hogy a földhivatal kizárólagosan csak a bejegyzési kérelem nyomtatvány másodpéldányára tesz érkeztető bélyegzőt.
Ha kell érkeztetett szerződéspéldány, akkor a kedves ügyfél menjen vissza másnap ( ha van félfogadás) és kérjen szerződésmásolatot. akkor kaphat. Oldalanként 100 Ft. illetékért. Na most egy bankos szerződés legkevesebb négy oldal. Az 400.-Ft.
Jaaa, meg fizessen 800 Ft. keresési díjat!
Így kell az uszkve 36 filléres bélyegzőfesték kopásból és 70 filléres golyóstoll tinta fogyásból 1.200.-Ft. többletköltséget csinálni. Az ügyfél kárára.
Megy ez! Pénz be!
És persze a kedves ügyfél eddig csak egy fél napot kellett, hogy rászánjon a sorbanállásra, hogy benyújthassa a földhivatalba a szerződést, és érkeztető bélyegzős szerződéspéldányt szerezhessen a banki ügyintézéshez, na, ez mostantól nemcsak pénzébe, de két napjába is kerül. Így kell ezt!

Nincsenek megjegyzések: