2013. március 1., péntek

Mama, a geek

Tegnap,  amikor mentünk vacsorázni a mamához, átvittük hozzá a irobot roomba 620 porszívót, hogy ameddig mi eszünk, hadd végezze a dolgát.
Végezte is. A mama időnként fülelt, hogy milyen zajok szűrődnek ki a szobából, hogy jön-megy odabent, zúg, fordul, érzékeli, hogy ott fal, ott meg fotel van. Aztán mikor hallottuk, hogy kikapcsol, akkor R. kihozta, kinyitotta és megmutatta, hogy  miket szedett össze az egyébként rendben lévőnek és tisztának tűnő szobából. Hát szokás szerint elhűtünk, mert minden takarítása után tele van a kis portartálya pormacskákkal, hajszálakkal, porral, szösszel. Most is így volt. A mama kérdezte, hogy és ezt mind innen szedte fel?  Mondtuk, hogy bizony, mert minden porszívózás után kiürítjük a tartályt.
Mondtuk a gép árát, mire a mama a csak hümmögött. Viccesen kérdezte tőle R. hogy kell-e neki ilyen?

Ma, amikor felvittük a bevásárlás odavaló részét, vigyorogva rákérdeztünk, hogy na akkor vegyünk neked ilyen porszívót?  Hát, szabódott a mama, most talán  nincs ennyi készpénze, mire mondtuk, hogy dehogynem, éppen tegnap mondtga, hogy valamelyik lekötésének letelt a határideje...  Jé tényleg. jött a válasz.
Jól van, mama, mondtam, gondold meg, nem kell ezt most itt azonnal eldönteni.
Mire érkezett a gyors a válasz: Nincs ezen  mit meggondolni fiam!

Ez igen!
Anyám a geek.

Hát, mit ne  mondjak,  anyám a 87 éves geek. Büszke vagyok rá.
A mi nevelésünk...!

Nincsenek megjegyzések: