2013. február 3., vasárnap

Kollegialitás

A cégek változásbejelentésének  határidőben a végére értünk.
Éppen csak. 
Aki addig megkeresett, annak még 31-én éjjel beküldtük az adatait. Visítva, hét végén is dolgozva, napi 12-14 órát az irodában töltve, de befejeztük.
Az utolsó előtti napon, 30-án  délután a kolléga megkérdezte, hogy tudnánk-e neki segíteni egy pár céget  feltölteni a cégbíróságra. Mert ő ugyan megcsinálta  az okiratokat, de a kérelmek még nincsenek készen.  A kolléganő rákérdezett, hogy na jó, de mennyi az a pár- gondolva, hogy kettőt-hármat még bevállalunk legfeljebb éjjel még az is meglesz, de arra a válaszra, amit kapott, nem számított: tizenhat.
Hát sajnos ez már nem fér bele.
Azt kell tudni, hogy egy-egy  kérelem-nyomtatvány kitöltése minimum negyven perc. De kell hozzá olyan adat is, amit (ha nem te csináltál minden eddigi dolgát az adott cégnek) esetleg ki kell bányásznod a cégnyilvántartásból - ami a túlterheltség miatt további húsz perc.

Már csak azt nem értjük, hogy aki bevállal tizenhat cég adatbejelentését és a határidő előtt egy nappal még a kérelmeket se töltötte ki, mire gondolt?

1 megjegyzés:

Ági írta...

Mit? hát ugyanazt, mint azok, akik miatt az adóbevallás határnapján a posták éjfélig tartanak nyitva. Ettől én minden évben idegrohamot kapok, mert így támogatják egyetemesen az emberi trehányságot és nemtörődömséget. Mintha legalábbis az lenne a normális, hogy utolsó percig halogatunk mindent, ráadásul olyasmit, amiről évek óta tudnivaló, hogy minden évben ugyanakkor van a határideje. :(((