2012. november 19., hétfő

Egészségügy

Ma hajnalban elvittem az anyukámat vérvételre.
Előzetesen az interneten tájékozódtam, 6_15-8:30 között végzik a vérvételt, a leleteket délután adják ki. Nem a szakrendelő végzi, hanem a Centrum-Lab kft., de a szakrendelőben.
6:40-kor ott voltunk. Sorszámot kellett húzni A sorszám alapján mintegy nyolc perc múlva  a beutalón lévő megrendelt vizsgálatokat felvitték a számítógépbe, 6:59-kor levették a vért.  Kész.
Üldögéltünk még ott vagy öt percet, a vérvétel helyére szorítva a vattát aztán hazajöttünk.

Az induláshoz képest egy órán belül otthon is voltunk, és ebben  már azért az is közrejátszott, hogy közben beindult a reggeli csúcsforgalom.
Délután 16:30-kor megérkezett az e-mail címemre a lelet.
Értitek, ennyi volt az egész!
A Centrum-Lab előtt le a kalappal.

Ja, és a nyolcvanhét éves anyukám eredménye: Semmilyen kóros elváltozás nem figyelhető meg.

3 megjegyzés:

Ági írta...

Azért ennyire tökéletes csak a fizetős Centrum-Lab lehet, gondolom, merthogy nálunk is ők működnek, csakhogy az sztk-ban OEP-háttérrel, és ennek megfelelően a szokásos viszonyok közt: egyetlen, agyonfáradt vérszívó hölgy, hosszas sorbanállás, stb.

bluemoon írta...

Nem, nem! Ez bizony a Szent Margit Kórház Csobánka téri Szakrendelőjében történt, sztk-alapon.
A Szakrendelő maga is fel van újítva, bejelentkezős rendszer él, sürgősség esetén azonnali beteg-fogadás, mivel anyukámnak szerencsére nincs sürgős gondja, így a kardiológiára december 20-ra kaptunk időpontot, és mivel egyúttal a szemészetet is le akartuk tudni, ugyanarra a napra kértem egy szemészeti időpontot is, meg is kaptam, így kardiológia 16 óra, szemészet 17 óra. És ezt is interneten intéztem.
Szép új világ! :)

Ági írta...

Hát akkor az ott tényleg tiszta Amerika! :)