2012. június 2., szombat

Jövő idő: fog

Már ott tartottam a múlt héten, hogy elmentem a fogorvoshoz, mert a az egész jobb oldal olyan érzékeny volt, hogy már nem tudtam időnként eldönteni, hogy a felső, az alsó hátsó fogam, vagy az egész fogsorom vagy a torkom vagy a fülem fáj... Szóval elmentem, helyi körzetbe, aholis a doki megnézte, a fogó nyelével végigütögette a fogaimat és hümmögött, majd közölte, hogy kéne egy panoráma röntgen, mert sohase lehessen tudni...
Ja.
Csak panoráma röntgen gép az egész városban nincs. Mondta, menjek Debrecenbe vagy Szolnokra. Egykutya, mindkét hely pont hatvan kilométerre van. Mondta, hogy én leginkább  haza megyek, és Pesten majd  megyek , majd keresek ott egy megfelelő helyet, és majd hozom a felvételt. Igen ám, de majd csak egy hét múlva hozzam, mert ők most ketten a másik fogorvossal, aki mellesleg a felesége, elmennek szabadságra és majd csak június első napjaiban lesznek legközelebb itt. De ha feldagadna a fél képem akkor azonnal menjek orvoshoz írassak fel antibiotikumot és szedjem be.
Áthidaló megoldásként rávettem, hogy írja fel szépen azt az antibiotikumot, ha feldagad, majd kiváltom és beszedem.
Megnyugtatott, hogy várhatóan emiatt a jövő héten nem fogok meghalni, de ha fáj vegyek be fájdalomcsillapítót.
Elmentem, szép panoráma felvétel készült rólam, de különös dolog nem látszik rajta. Nincs gennyzacskó, nincs sipoly, nincs semmi rendellenesség, majdnem olyan, mint a másik oldalon.
Hát eddig még nem dagadt fel, de fájt. Az Advil ultra forte jó társam volt, de csak akkor vettem be, ha már tényleg tűrhetetlen volt.
Aztán hazajöttem, és már ott tartottam, hogy szerintem az ínyem is be volt gyulladva, a fogam, mintha kilógott volna a sorból sőt mintha mozgott is volna.  Eszembe jutott, hogy innen már nincs vesztenivalóm, előkaptam a Aloe-Vera First-öt és bespricceltem a fogsoromra. Pocsék íze volt, öklendeztem is tőle, de fújtam még a ujjamra, és jól körbekentem vele az ínyemet.

Hát nem tudom mi van abban a cuccban, de reggelre elmúlt a duzzanat,  fájás.
A folyamatos kezelés érdekében most újra befújtam.
Majd meglátjuk a jövő hétre mi lesz, mit lát majd a fogorvos?

Csak azt nem értem, hogy miért nem gondoltam erre már hónapokkal ezelőtt?

3 megjegyzés:

mimke írta...

Ez milyen hülyeség, hogy nincs pesten panoráma-röntgen????
Nekem a vörösvári-úti rendelőben csináltak, szerintem csinálnak akárkinek, aki külön fizet érte...
Elég fura orvosod van :/

Örülök, hogy jobb lett, legközelebb majd biztos előbb gondolsz rá ;)

bluemoon írta...

Nem Pesten történt, a mit hallotok...

Az Alföld közepén egy közepes, 22 ezres városban, annak területközponti kórházában, amit most újítottak/ újítanak fel. de nincs panoráma rtg gép, így pénzért se tudnak csinálni.
Vidéken sanyarú állapotok vannak az egészségügyben.
Például bőrgyógyászati lézer sincs ebben a kórházban.
Én csak ezt a kettőt kerestem, így többről nem is tudok.

mimke írta...

Bocs, pedig kétszer is elolvastam...Látszik, hogy nem vagyok magamnál ;) Így már kevésbé meglepő...A vidéki ellátásról a rokonaim is tudnának mesélni...