2012. március 5., hétfő

Köhögés

Az van, hogy a tizenkét napja elkezdett kaparni a torkom, aztán elkezdtem köhögni. Vettem Oscillicoccinum-ot, meg egy kis Mucopront kapszulával próbáltam kúrálni magam,, aminek az lett az eredménye, hogy az orrom is elkezdett folyni, és kitört rajta a herpesz. A Zovirax segített a dolgon, csak laza sebek lettek belőle. Huszonhat kapszula után abbahagytam a Mucoprontot.
A köhögésem nem múlt el.
Most mézet eszek, C vitamint szedek, Multivitaminos italt iszok.
Két hete küzdök ezzel a köhögéssel. Az első napokban izomlázam lett, aztán már a gyomrom is össze-vissza rángatózott, a végén meg is szédültem néha. A légvétel úgy sípol a tüdőmben, mintha egy befőttes üvegbe szorult őrült méhecske zümmögne benne.

Hálásan gondolok arra a két héttel ezelőtti ügyfélre, aki saját bevallása szerint olyan rosszul volt, amikor nálam járt, hogy a lábán alig állt, a családjában mindkét gyerek otthon feküdt, és amikor próbáltam hazairányatni, hogy úgysincsenek itt nála a szükséges iratok, majd jöjjön, amikor mindenki rendben lesz, és éppen kiszellőztettem utána, amikor visszajött és szép hosszan magyarázta a gondját.
Két hete csak a tűzoltó munkát vagyok képes elvégezni az irodában, mert fáradt vagyok, köhögök és nehezemre esik még a székemen is ülni.

És már Commandante is köhög.
Neki mindenesetre DrTheiss Lándzsás útifű szirupját adtam...

3 megjegyzés:

bv írta...

jobbulást mindkettôtöknek! halkan mondom, de ha a tüdô sipol, lehet, hogy nem elég a hazi gyogymod :(

Ági írta...

Hmm... neked sem homeóbogyóval kellett volna kezdened. És most már tényleg jó lenne orvos orvosovicshoz menned, nem?

bluemoon írta...

Volt nálam orvos.
A múlt héten egyik ügyfelem, az irataiért beküldte hozzám belgyógyász feleségét. Rögtön az Oscillicoccinum-ra kérdezett, hogy vettem-e be, és lelkesen ajánlgatta, hogy igaz, hogy nem tudni mitől, ( mert nem igazán van benne "valami"), mégis hatásos, csak rögtön az első orrcsavaráskor el kell kezdeni szedni.
Konzultáltunk, és abban maradtunk, hogy ha nincs lázam, nem nehezített a levegővétel és nem vagyok rosszabbul, akkor hadd menjen a dolog a maga útján, meggyógyul az gyógyszerrel két hét alatt, gyógyszer nélkül 14 nap alatt.
Commandante meg rávett a Lándzsás útifű szirup megkóstolására - aminek az ízére nincs mentség, legfeljebb csak az, hogy 1:1 arányú alkoholos oldatban van- és láss csodát: használt. Már nem sípol, alig köhög, hang visszajött.

Igaz, holnap letelik a az a bizonyos 14 nap...