2011. október 14., péntek

Levelet kaptam lájf...

Reggel sajnálattal értesültem róla, hogy Michael nevű távoli rokonom és teljes családja még 2008 május 27-én, egy sajnálatosan tragikus autóbalesetben elhunyt. Mivel senki más rokona nincs, csak én, hosszas kutatás után talált csak rám Serge P. Souza ügyvéd kollégám Beninből, hogy örökölhetek utána 9,7 millió amerikai dollárt. Amit fifti-fifti alapon osszak már meg vele, és ő tuti elintéz majd mindent, nekem csak a lét kell felmarkolnom. De addig is ugyan adjam már
meg személyes adataimat, és ő majd kapcsolatba lép velem.

Hát dr. Csisztu Zsuzsa elhitte. De én ügyvéd vagyok nem pedig hülye, és gugli, a mi barátunk nem egészen 26 másodperc alatt 75.000. találatot dobott ki a 'Serge P. Souza barrister' kereső szóra. És milyen érdekes, mindenki 2008 május 27-én veszítette el sosem látott rokonát, aki az olajiparban szerezte 9,7 millió dollárra rugó vagyonát, amit a benini nemzeti bankban őríznek csak és kizárólag a levél címzettjének.

Aha. Eszem én ezt...
Ősrégi trükk, és még mindig van aki benyalja, elküldi előbb az adatait, majd - miután a kedves benini ügyvéd közli, hogy előlegre van szüksége a készkiadásokra, -még nem kevés pénzt is.
Miért hiszik el az emberek, hogy léteznek, illetőleg nem is, hogy meghalnak olyan dúsgazdag nagybácsik, akikről még senki se hallott az egész családban?

8 megjegyzés:

bv írta...

Az első pár mondatnál korrekten benyaltam a sztorit, hogy örököltél. Egy ismerősöm mesélte, hogy egy barátjára a sosem látott dél-amerikai nagybátyja egy jól menő bugyigyárat - korrekten: fehérnemű-üzemet - hagyott. De arról a nagybácsiról legalább tudtak a rokonok...

bluemoon írta...

:)
ÉS akkor arról még nem is meséltem, hogy mekkora harc volt annak az örökségnek a megszerzése, aminek a tárgya egy darab föld volt, a k-i határban, a magányosan élt örökhagyó, az örökös testvére volt, és az örökhagyó a messzi Ausztráliában hunyt el. Minden ismert volt, a személyek valósak voltak, a hagyaték tárgya régi családi birtoktest volt- de mire a halálesetről a hiteles dokumentumokat beszereztük a ausztrál hatóságoktól- addig itthon a föld haszonbérlője- egy mg. tsz. közben átalakult kft.-vé, amit aztán fel is számoltak, és úgy kellett a használati díjat kiperelni a szomszéd föld tulajdonosától- aki közben persze gondosan művelésben tartotta ezt a pár hektár területet is- arra való hivatkozással, hogy nem tudta az örökös igazolni tulajdonjogát...

Névtelen írta...

Sajnos mindenkivel tudatom, hogy Michael nagybátyám AZ ÉN ROKONOM VOLT, ergo ÉN ÖRÖKÖLTEM :-))) Ma reggel kaptam a levelet az "Ügyvéd Úrtól" :-)))) Látom én, hogy a gugli 75500 ilyen örökösről tud, a szép az egészben, hogy úgy talált meg "Ügyvéd Úr", hogy nem is ez a nevem, csak csupán tavaly egy játékban ezzel a névvel írtam, óóóó, micsoda nyomozásba kerülhet míg kiderítette,hogy én vagyok mégiscsak.De ennél jobb hír, hogy a Microsoft is nekem akar adni "SORSOLÁS" útján valami 3,5 Millió Eurót. Igazán szerencsés évem van. Mivel ennyi rengeteg pénzem lett hirtelen, hát jelentkezzen bárki szívesen adok.....csak adja meg a bankszla számát meg a pin kódját és már küldöm is! :-))))))))))
Itloh Anisztirk....alias Holti Krisztina milliárdos....:-)

bluemoon írta...

:D

Ági írta...

Na jó, de ott kezdődik, hogy az ember azt már csak tudja, van-e egyáltalán valamilyen távolibbnál is távolibb rokona a világ másik felén. Szóval, már rögtön az elején gyanút kell fognia az embernek, nem? Mert nekem ugyan írhat akárhonnan akármilyen ügyvéd, sajna abban biztos vagyok, hogy egy darab távoli rokonom sincs arrafelé. :)

bluemoon írta...

Ahogy Mici Mackó mondaná: Azt sohase lehessen tudni...:)
Persze azt tudni kell, hogy azon a lottósorsoláson nem nyerhetsz, ahol nem vettél szelvényt...:D

Unknown írta...

sziasztok!
kérem valaki jelezen nekem majd.engem is megkerestek örökösödés miatt.csak nekem elég fura mert valóban igy hivták a milliárdos nagybátyám aki 2 éve eltünk.

bluemoon írta...

Kedves Viktor, így aztán te potenciális áldozat lehetsz...
Neked volt ilyen nevű nagybácsid. Csak arra vigyázz, hogy ne küldj előre pénzt Serge P. Souza barristernek. Merthogy ő létező személy az tuti, és hogy csaló az is tuti.