2011. március 1., kedd

Adott szó

Engem kérem átvertek. Csúnyán.
Nekem azt ígérték, hogy ötvennégy éves koromban nyugdíjba mehetek. Hogy szolgálati időnek számít az egyetemen töltött idő. Hogy rendes, tisztességes munkában töltött évek után tisztes megélhetést biztosító összeget fogok kapni nyugdíjként, és békésen évezhetem majd egy munkában töltött élet után családom körében az életem hátralévő éveit. Nevelhetem az unokáimat, szépen, békésen, anyagi biztonságban élhetek.
Kérem, én elhittem amit nekem ígértek. Kéretik betartani az ígéreteket. Különösen úgy, hogy én betartottam minden rám hárított és tőlem elvárt pontját a velem szemben támasztott követelményrendszernek.
Most meg, hogy az államon lenne sor az ígéret betartása terén, most meg visszakozik? Most meg megváltoztat mindent, most meg azt mondja, kérem vicceltem, elkalkuláltam magam...? Nem is ötvennégy, hanem hatvannégy? Nem is negyven év szolgálati idő kell, illetve a negyven év marad, de nem számít bele a felsőoktatásban töltött idő? Szóval bibibiii így jártál? Hát a fene egye meg! De én voltam a hülye, mert elhittem, és teljesítettem mindent amit tőlem elvártak.
Hát nem kellett volna!

4 megjegyzés:

Egyéves Önkéntes írta...

Azt akartam csak kérdezni, hogy nem-e a 213 Bar szerzője jön a csütörtöki búvártalálkozóra, de látom oldalt a könyvcímet és szerzőt és egyedül is kitaláltam, hogy igen.
De már nem törlöm ki ezt.

s@só írta...

Asszem téged tényleg csúnyán átvertek. Engem is. Meg vagyunk így páran, szerintem egyre kevesebben. Azt is gondolom ma annak jó aki TUD szembe hazudni, aki TUD kibújni minden felelősség alól, aki Tud köpönyeget forgatni. Vagyis kiválóan alkalmas miniszternek, államtitkárnak, képviselőnek, ne adj uram vezető - vagy kisebbségben lévő és mostan éppen ellenzékbe vonult és onnan fröcsögő politikusnak, aztán vállalat vezetőnek, adóhatóságnak, rendőrségnek és így tovább. Azt is gondolom, hogy én már nem vállalkozom önként és dalolva a gerincem eltávolíttatására. Ezt jó régen kellett volna bevállalni, csak mi nem olyan helyre születtünk, ahol ez divat volt. Többek között ilyesmiket gondolok ( finiman szólva...)

idamama írta...

Amikor 94-ben lapátra tettek azzal a biztatással, hogy jobb lesz így,vérig sértődtem. Hát igazuk lett. Megkaptam a tíz havi fizetésem, aztán egy évig munkanélkülin voltam és utána 52 évesen előnyugdíjas. Majd mikor betöltöttem az 55 évet rendes nyugdíjas.Hogy kevés a nyugdíjam, az más kérdés, a fizu is kevés volt, de jön a postás minden hónapban, csak az a kérdés, hogy meddig.

GR írta...

A 213 bar írója szeretne menni Újvárosba, de ezt még pár dolog befolyásolja. A könyve viszont biztos ott lesz, Robinak eljuttattam pár példányt.:)