2011. január 12., szerda

Zérus

Délelőtt az otthoni telefon előfizetés csomagomat átváltoztattam Zérus díjcsomagra.
Ez egy olyan új díjcsomag, melyben nincs havi előfizetési díj. A telefon használatáért telefonhívásonként kell 50 Ft.-ot fizetni. Nem percenként, hanem hívásonként, és egy-egy hívás ideje 60 perc lehet. Mobil hívás percdíjas és percenként 50 Ft. A nemzetközi hívás is percdíjas.

Akik kevés számú hívást indítanak, de szeretnek hosszan beszélni, na, ez nekik királyság!
Nos, ez a díjcsomag nem szerepel a t-home honlapján, de létezik. A 1412 hívásával, telefonos díjcsomagváltással intéztem el ma délelőtt. Állítólag két nap múlva életbe is lép.



11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jellemző, hogy nincs fenn a honlapon...
Kgt

IO írta...

És hogy fedezted fel, hogy létezik ilyen?

bluemoon írta...

Az egyik ügyfelem most lett a t-home üzletkötője, és tőle kaptam anyagot, meg tanácsot. Sőt az is elhangzott, hogy nyugodtan lehet arra hivatkozni, hogy "láttam a szomszéd számláját, és a szomszéd kevesebbet fizet mint én, ugyanazért a díjcsomagért, és én is kérem azt a kedvezményt" és van lehetőség 1.000.-Ft. engedményt kapni a díjcsomag havi árából.
Ezt nem tudom, nem próbáltam, én nem csökkentettet, hanem eleve zérust akartam.

De hogy most'minden játszik' a t-home-nál, jellemző az is, hogy amikor az üzleti telefonomat vissza akartam mondani, azonnal felajánlották, hogy ha akarom átírják magán előfizetéssé, és aztán tegyük át zérus díjcsomagba azt is, és akkor nem kell visszamondani...

Ági írta...

Nem ünneprontásból mondom, de kiszámoltam, hogy mondjuk napi 3 telefonálással (akár 1 perces, akár 60 perces az) havi 4500,- jön ki, úgyhogy azért annyira nem szuper ez a csomag, legfeljebb annak, aki naponta 1-2 telefonnál többet sosem bonyolít - ha jól értem persze a feltételeket.
Én most kb. 4300-at fizetek és havi 100 órát ingyen telefonálhatok, ami persze soha nem jön össze még nekem sem, pedig sokat vagyok itthon és van 2-3 ember, akikkel rendszeresen kitöltjük a 60 percet. Ja és ráadásul az én beszélgetéseim szinte kizárólag a legdrágább, belföldi távolsági kategóriába esnek.

bluemoon írta...

Persze, mindenki máshogy használja a telefonját. Én itthonról nem nagyon szoktam telefonálni, de a telefonhoz kapcsolódik az internetem, így fenn kell tartanom.
De neked is van egy jó díjcsomag ám!
Nézd ezt meg: Hoppá 2 éves hűséggel: 2990.-Ft. És minden belföldi irányba ingyenes a hívás, és t-mobil irányba is. Havonta 5000 percig és hívásonként 60 perc erejéig. És kapcsolási díj sincs.
http://www.t-home.hu/lakossagi/telefon/dijcsomagok/hoppa/digitalis_telefon

Érdemes lenne neked is módosítani, mert havonta 1300.-Ft is pénz.

Ági írta...

Köszönöm, áttanulmányozom. :)

mateka00 írta...

Hello!

Kedves Édesanyám most fogta föl, hogy semmire se használja szinte a vezetékes telefonját, és ezért le akarta mondani... Eddig valami 4800 HUF-os havi előfizetési díja volt minden hónapban(Favorit díjcsomag)... Szerencsére jelen voltam, amikor telefonon "intéztettem" vele a dolgot... Először rá akartak tukmálni egy 1500-as nemtom milyen nevű csomagot... Anyám már kezdett bólogatni, mert nagyon megörült, hogy már ennyiből megúszhatja... Aztán elkezdtem dumálni neki a háttérből, hogy a diginél ennyiért hülyére beszéli magát, meg különben is azért mondja le a vezetékes telefont, mert egyszerűen nincs rá szüksége... Aztán erre próbálkozott be az ügyintéző ezzel a Zérus csomaggal... Mondjuk azt speciel nem közölte, hogy a mobil percenként 50 Ft... Bár azt gondolhattam volna, hogy nem lesz teljesen kolbászból a kerítés... Mindenesetre mókás, hogy mit meg nem tesznek az előfizetők megtartásáért(hogy ne tűnjön el az ezer éves ócska hálózatuk utolsó felhasználója is)... A lényeg a lényeg, hogy rábeszélték... Ja, és azt hiszem fél, vagy egy év múlva 500 HUF lesz a havi díja... Akkor lesz lemondva véglegesen...:D

mateka00 írta...

Még annyi megjegyzésem lenne, hogy minden bizonnyal az a t-home célja ezzel a zérus csomaggal, hogy a menthetetlen embereket megpróbálja valamennyire visszaszokatni a vezetékes telefonálásra... Bár erősen szkeptikus vagyok ennek sikerességével kapcsolatban... Azt hiszem ezentúl is max faxolásra lesz használva...:S

bluemoon írta...

Nos igen, a Digi verhetetlen, még úgy is, hogy most az ingyenes előfizetői díj 200 Ft lesz havonta.
De a percenkénti 3 forintos beszélgetési díj, meg a mobil hívás díja egyszerűen verhetetlen. Mi még a mobilt is arról hívjuk, mert olcsóbb, mintha mobilról kezdeményeznénk a hívást. Mert amikor a régi tv és net szolgáltató eladott bennünket a Diginek, akkor kérés nélkül automatikusan beszerelték a telefont is Pesten. Aztán le is mondtuk a t home-os vonalast. Én most K-on váltottam díjcsomagot.

Névtelen írta...

ZÉRUS DÍJCSOMAG NINCS! NEM LÉTEZIK!
Én próbáltam váltani rá ahogy javasoltátok, de nem lehet, sőt egy kedves inviteles házaló át is vert minket, mondván váltunk zérusra és szerződjünk velük "pont annyi" csomagra és de olcsó lesz.
Az eredmény az hogy zérus csomag nincs, tehát fizetjük a tovább a t-comnak a havi díjjat és melle még jön az inviteles számla is. Igy nemhogy kevesebbet hanem jóval többet fizetünk.

bluemoon írta...

Zérus díjcsomag van, csak nem az invitelnél! Nem kellett volna felülni az inviteles átverésnek, illetve alaposan meg kell nézni, hogy az emberrel mit akar aláíratni az ügynök. Nem mondom, velem is próbálkozott valaki, egy jó évvel ezelőtt, örültem is, mert azt mondta, hogy nincs előfizetési díj, csak azt kell fizetni,amit eltelefonálok, és minden szépet és olcsót ígért, de amikor elém tette a papírt,hogy írjam alá, és mondtam neki, hogy pillanat, majd előbb elolvasom, feltűnt, hogy nem t-com van ráírva. Rákérdeztem, hogy mi a fene ez, és elkezdett hímezni-hámozni, hogy de marad a t-com, és csak olcsóbban telefonálok az invitellel meg minden. Aztán rövid úton elzavartam a fenébe, és megfenyegettem, hogy amit velem megkísérelt, az kimeríti a csalás bűncselekményét, és ezért büntető eljárást érdemel.

A te helyzetedre a megoldás az, hogy azonnal lemondod az inviteles előfizetést, -írásban ajánlott levélben elküldöd az invitel részére a lemondást, közlöd, hogy átveréssel vettek rá a az invitelhez való csatlakozásra, és azonnali intézkedést kérsz, ellenkező esetben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz fordulsz.
(http://www.nmhh.hu/) És ha nem intézkedik, akkor meg is teszed.