2011. január 2., vasárnap

Sic transit gloria mundi

A régóta olvasott nagynevű bloggerek elcsendesedtek, alig írnak, ha írnak is -semmi különös... Hova lett az érdekfeszítő stílus, a mondanivaló, az izgalmas történet, a szerelmi szál, a családi konfliktusok kibogozása, hova lett az élet a bejegyzésekből?

Athina két-három sorokban titokzatos hangokat, félmondatokat tesz közzé, letiltott kommentelési lehetőséggel. Neki december közepétől január végéig van mentsége, vizsgaidőszak van. Róla a twitterről lehet hallani.
Antibaby éttermeket, filmeket ismertet, -neki is van mentsége, kiegyensúlyozott, boldog házasságban él, kedvére való munkahelye van.
Gus csak zenei listákat tesz közzé, pedig Londonban van, és alig tudni róla valamit. Nem, nem tudom mi a mentsége...
Zorcsiról (kicsi malac) havonta általában csak egyszer ír az anyukája, az ő mentségük az, hogy a gyerek rendben van, és boldogan élik az életüket.
Myreille is ritkán és keveset ír, az ő mentsége a Moksa.
MetaHari ritkán és keveset ír Londonból, az ő mentsége a sok munka.
theitalianjob megszűnt italiannak lenni, hazaköltöztek.
mimke alig-alig ír, az ő mentsége is a boldog párkapcsolat
JogIQ abbahagyta ezt a blogot, már meg sem található, saját rovata van a hvg.hu-n ami a blogjára mutat ugyan, de a blog nincs meg.
s@so képeket ír, amik ugyan szépek, és kifejezőek, de én olvasnék is tőle,
Lina alig kezdte el, abba is hagyta...

Pedig én ezeket a blogokat szerettem olvasni.

Úgy tűnik, így múlik el a világ dicsősége...

A többiek, zoli, Lappa, sparrow, nefi, thia, sunny, IO, Ági, közgáztanár adják a napi olvasnivalót.

11 megjegyzés:

s@só írta...

Kedves bluemon! Hamár így megszól(ítot)tál! Írok én, csak nem ide és nem ebbe a blogba, ahol nem olvasnak valószínűleg. Ezt abból gondolom, hogy néha berepül egy jájjde.... komment. Ez pedig bőven elegendő a fotóimnak. Az az oldal ahol beszélgetnek is velem, az nem blogspot és nem free, és nem mittudomén milyen blogolda. Egy egyszerű közösségi oldal, rettentően jó és nekem teccős tartalmakkal, ahol megmondom őszintén Neked kiélhetem az összes bloggerista igényemet. Fotóimat, agymenéseimet, firkáimat, kedvenc videóimat itd. megoszthatom - megtárgyalhatom hozzám hasonló póri népekkel :)))) Írhatok blogot és bedobhatok akár egy csak egy hozzászólást. Ezért van ez, hogy itt csak képírok. Az ősszel hatalmas lendülettel leporoltam ezt az utilapumat. A régi stílusomban kezdtem írni pár szép nyári dolgomról, sok fotóval, szívvel lélekkel - magamnak leginkább. A kedvem pedig jól elment, ahogy az élmények fogytak. Most ezeket az élményeket élem itt. Zúzmarákat és befelébloglást:)

bluemoon írta...

Hol beszélgetnek veled? Én is akarnék...

Ági írta...

Érdekes ez a kommentigény, mármint hogy sokan ebből mérik le a blogjuk látogatottságát. Attól, hogy valaki nem szól (esetleg soha nem szól), még simán olvashat, akár naponta is, csak hallgat. Az ilyen "jajjde..." típusú, erősen tiszteletkör-szagú kommenteknek, amit Sasó is említ, egyébként sincs sok értelme, ilyet inkább ne is szóljon az az olvasó.
Szóval, érdemesebb inkább a statisztikát figyelni, ha már annyira fontos a látogatottság. Ebben nem vagyunk egyformák, engem például egyáltalán nem érdekel, tehát amikor elveszítem a kedvem a blogoláshoz - ez időnként előfordul - ez soha nem a látogatottság hiánya miatt van. Ugyanis magamból indulok ki, és ahogy én sem nyilvánítok véleményt mindig minden blogbejegyzésre, ugyanúgy feltételezem ezt másokról is, tehát sejtem, hogy bár senki nem szól, attól még olvasnak. :)
Bocs', hogy túltengtem itt más blogjában. :)))

s@só írta...

Ági, a statisztikát is nézem.... bár egyre ritkábban :)))))
bluemoon: OK!

mimke írta...

nagynevű...Hát ez kifejezetten melenget :)
én is érzem, amit mondasz, saját magamon...Mentegetőznék, de nem látom értelmét..
Remélem megtalálom a régi hangot...Bár a kommentelők már nálam is kábé elkoptak...

bluemoon írta...

Ajjaj, valami félreértés lehet a dologban...
Én nem a kommenteket hiányolom innen, hanem azt, hogy a nagynevűek nem írnak a saját blogjukban! Én az ő blogjukat szeretem/ném olvasni.

Ági írta...

Bluemoon, értem én a bejegyzésedet, csak Sasó kommentjére reagáltam.

Thia írta...

Nekem nagyon fontos a komment, a visszajelzés! A jajjjde kezdetűektől, a :)-ig, bármi, ami visszajelzés arról, hogy olvasnak. Ezt az egyet nagyon szerettem a blog.hu-n, hogy akár tőlem függetlenül is, a témában, vagy akár téma nélkül is ( :D ) nagy beszélgeteseket folytattak a kommentboxban az olvasók. Olyan családias lett tőle a hangulat.
De most ugye itt nem a kommentekről van szó, hanem a bejegyzésekről. Ez nekem is feltűnt, bár nem mindenkit olvasok a felsoroltakból.
Viszont az Kedves Olvasók is igen megfogytak a statisztika szerint, és nem csak nálam. Mivel a freeblogon bárki "átfogó" statisztikája megtekinthető, ezért mikor nagyon leesik az enyém, hajlamos vagyok megnézni, hogy én vagyok "kevés és unalmas" vagy másoknál is kevesebb az olvasó. Hát most másoknál is kevesebb az olvasó. Nyilván valamennyit elvesz ez a blogolási kedvből, legaábbis nálam, mert én nem magamnak írok.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam :)

bluemoon írta...

@Thia: Dehogyis baj ez, én is szeretem, ha van másoknak is véleménye arról ami éppen engem foglalkoztat.
De tudod az az érdekes, hogy amíg itt ezen a blogon, kissé komolyabb dolgokról is szó esik, a másik, a főzős-háztartás vezetős blogomon,
http://konyhaikezdetek.blogspot.com
-on, amit azért kezdtem írni, hogy a gyerekeim ne haljanak éhen, ha nem tudnak éppen telefonon elérni, hogy mit, hogy is kell főzni, - nap, mint nap kétszáz körüli az olvasó, a világ minden tájáról. És nem hinnétek el, de hónapokig a legnépszerűbb recept a kelkáposzta főzelék volt. Most egy ideje leváltotta a krumplifőzelék.
Így aztán én nagyon egyetértettem veled, amikor arról írtál, hogy ha újra születnél gasztroblogger lennél.:D (bár nagy kár lenne!)

Thia írta...

Na ez az! Éppen vacsora receptet kerestem, és akkor láttam, hogy minden gasztroblon topzódnak az olvasók, még azokon is, amik csak pár hónapja nyitottak, és mondjuk hetek óta egy receptet se tettek fel.Kicsit irigy lettem. Szeretem a blogomat, szeretek oda írni, és jó kis csapat van ott, (köztük veled :D )de valahogy jobban örülnék nagyobb aktivitásnak, még akkor is ha az csak egy mosoly, vagy a konkrét lehülyézésem. :D
Nem tudtam, hogy van gasztroblogod, de megyek és megnézem mit főzzek ebédre. :)

bluemoon írta...

Aztán találtál-e valami főzhetőt? :P