2010. október 25., hétfő

Étterem kritika: Basa büfé

Basa Büfé

Egy erdélyi lány Csíkszeredáról meg egy török fiú, Ahmed közös elhatározásából született büfé. A török tulajdonos tizenéves itt tartózkodása eredményeként kiválóan beszél magyarul.

Lássuk az igazi török ételt: a gyrost.

Az ételt a szemed előtt készíti frissen. Házhoz is szállít, bármit az étlapról.

A második látogatás után már megismer, örül neked, beszélget veled. Azt mondja, hogy a húst maga fűszerezi, pácolja és fűzi fel a gyroshoz, így állandó, magasan jó minőségben készül minden nap.
Vallja, hogy az állandó jó minőség létfeltétel, a visszatérő vendég az akire számítani lehet, mert itt nincs beeső vendég, mint a belvárosban. A vendég megtartásának záloga pedig a friss, jó étel és megfelelő nagyságú adag. Nos ebben a büfében minden feltétlenek maradéktalanul eleget tesznek.
Messzeföldön nála a legjobb a gyros, a hús friss, ízletes, a zöldség mindig friss, a krumpli frissen sült, forró, és a mártás eredeti.

Bevallom, süteményt még nem tudtam enni nála, mert a gyros után egyszerűen nem fér belém.
Volt hogy életem párja csak sütit evett, és igen nagyon elégedett volt a süteménye után is.

A gyrost kaphatod pitában is, de ne számíts rá, hogy azt hazáig, menet közben meg tudod enni, mert a zsebes tésztát annyira teletömi hússal és zöldséggel, hogy a pita kétkezes és nyakravalót igényel. Igyekezz vele haza, vetkőzz neki, ülj le, és gondosan fogd két kézzel, és jó étvágyat!

Csak a legjobbakat tudom mondani a Basa Büféről. Talán a legtöbbet az árulja el a véleményemről, hogy törzsvendégek vagyunk nála családilag.
Nincs olyan hét, hogy valaki közülünk ne egyen nála. Sajnos én vagyok az, aki ritkábban.
A férfi családtagjaim szerint nemcsak az étel remek a Basa büfében, hanem Ahmed kiváló vízipipát is töm, és remek barát is.

Őszintén ajánlom mindenkinek, látogasson el Ahmedhez, a Basa Büfébe, Budapest III. kerület, Békásmegyer, Duna felőli oldal, Madzsar József utca, IMO autómosó mellett a töltésen, az első üzlet.
Nyitva minden nap, 10:00 -22:30

Mi törzsvendégek vagyunk.



Csak azt nem tudom, hogy mit keres a honlapján a beköszöntőben ez a Lorem ipsum? A Lorem ipsum ugyanis semmit sem jelent. Az 1500-as években egy ismeretlen nyomdász latin vakszöveget csinált a különböző nyomdai elrendezések bemutatására .Csak egy szöveg, ami megmutatja, hogy az adott betűtipussal hogy néz majd ki az írott szöveg.
Valójában egy Cicero idézetből kiragadott részlet ez: Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit („Senki sem szereti a fájdalmat önmagáért, vagy törekedik hozzájutni és részesedni benne csak azért, mert az fájdalom…”)


Basa büfé 2

2010. október

Egy kép többet mond száz szónál.






ez pedig itt a gyros maga:


És ha reszelt sajtot kérsz rá, azt is lehet.

Az gyros a pénteki ebédünk volt. Olyan jó volt, min t amilyennek látszik.
A krumpli friss, ropogós, a hús fűszeres, a zöldség friss, a mártás csípős.

2 megjegyzés:

Harsányi Gábor írta...

Üdv: Nem lakom messze a Basa Büfétől, szoktam rendelni tőlük. Nagyon aranyosak meg jó fejek és finom is a gyros de tegyük hozzá törökül ez döner a görögöknél gyros. Mivel ez terjedt el ezért nyomják ezen a néven. A kaja mindig friss, és nem túl nehéz. gy tudom baromfiból csinálják, így nincs az a birka mellékíz mint máshol. Egy valamit kell még megemlítenem. Bár tiszta az üzlet de a kialakítása igencsak egyszerű és nem éppen étvágygerjesztő. Lakberendezéssel foglalkozom, így lenne pár ötletem ami feldobhatná az üzletet. Meg kell hagyni, nyárestéken ki lehet ülni a büfé elé és igen sokan vannak ott olyanor mert tény a kaja finom, és a tulajdonosok kedvesek. Ja és 990-ért korrekt pizza is van.

bluemoon írta...

A Basa büfé az utóbbi időben már bővült, átvettek egy újabb helyiséget, így már kényelmesen le lehet ülni, miután megrendelted a napi betevődet, átmehetsz helyet foglalhatsz, és amint készen van, átviszik neked.

Nekem nincs bajom a kialakítással, hiszen mint a neve is mutatja, büfé. Biztosan lehetne dizájnos és ötletesen berendezett vendéglátó hely, de a berendezés, a kialakítás költsége meg kellene, hogy jelenjen az ételek eladási árában. Manapság mindenki nagyon árérzékeny, és ahogy írod, a korrekt 990.-forintos áron is emelni kellene.

A magam részéről a bárányhúsból készült gíroszt bizony nagyon szívesen venném- de itt, a tulajdonos maga készíti, fűszerezi a nyársra a húst, és mindannyian tudjuk, hogy minőségi bárányhúst itthon beszerezni nem könnyű.
Egyébként örülök, hogy nemcsak nekem szívem csücske a Basa büfé.