2010. június 7., hétfő

Magyarországi Mentőcsoportok Szövetségénak Légi Felderítő- és Kutató, Vízből Mentő, Légi Tűzoltó Csoportjának kérése



Segítsen hogy segíthessünk



A Magyarországi Mentőcsoportok Szövetségének (MMSz) Légi Felderítő –és Kutató, vízből mentő, légi tűzoltó csoportja kéri, hogy a mentési munkálataihoz szükséges üzemanyagköltség, a mentőhelikopter üzemköltségének az előteremtéséhez pénzbeli juttatásaikat az árvízkárosultakkal együtt érző személyek és szervezetek a Szövetség 10300002-20213912-00003285 számlaszámra juttassák el.


A Szövetség 14 tagja a két héttel ezelőtti áradás idején saját mentőszerrel, szivattyúval, motorcsónakkal, egyéb szükséges technikai felszereléssel részt vett a mentési munkálatokban. A jelenlegi helyzetben a légi mentőcsoportunk lenne képes a szükséges segítséget nyújtani.
A Légi Felderítő - Kutató, vízből mentő és légi tűzoltó csoport jelenleg egy működő MI-2 típusú helikopterrel rendelkezik a szükséges mentő és felderítő felszereléssel. A mentés megkezdéséhez a helikoptert a kiskunlacházi repülőtérről kell indítani. A helikopteres mentéshez szükséges személyzetet és felszerelések jó részét közúton kell a helyszínre szállítani a Daewoo Lublin típusú megkülönböztető jelzéssel ellátott műszaki mentő-szerünkkel. A mentés azonnali elkezdéséhez szükséges 7 fős légi és földi személyzet bármikor indulásra készen áll. Csapatunk a tavalyi esztendőben is segített a nyírségi vihar kárfelszámolási munkálataiban, mint oly sok önkéntes. Az autó üzemanyagköltségét akkor sem utalta át a küldő szerv, ahogy most sem tud anyagi fedezetet biztosítani a bevetéshez. Akkor összeadtuk, most azonban ennek a bevetésnek a költségei már meghaladják a lehetőségeinket. A helikopter üzemanyagköltsége jóval több, mint a mindannyiunk havi fizetése.

Csoportunk 1999 -ben a kemencei pataknál hajtott végre sikeres életmentést, továbbá 2001-ben Ukrajnában és a Szabolcs Megyében ugyancsak életet mentett. A mentést az egyik alapítónk Jambrik Rudolf tűzoltó alezredes, szövetségünk elnöke vezette. Munkánknak összességében 27 embertársunk és egy kutya köszönheti az életét, - tehát nem volt hiábavaló.
A mentéshez szükséges riasztást 2010. június 3.-án éjjel megkaptuk, azonban parancsra mind a mai napig várunk. A helikopter és a személyzet összepakolva, indulásra készen áll csütörtök éjjel óta.

A mentés indításához szükséges engedéllyel már rendelkezünk, azonban indulási parancsunk nincs. Ez azt jelenti, hogy a mentés költségeit nem előlegezik meg részünkre, az induláshoz szükséges kerozint és gázolajat nem kapunk. Saját erőnkből indulni nem tudunk.

Kérjük, anyagi lehetőségéhez mért pénzadományaikat a Magyarországi Mentőcsoportok Szövetsége (bejegyezve Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság Pk.63.298/2004.szám alatt) számlájára, a

10300002-20213912-00003285

számlaszámra utalják át. A beérkezett adományok a szövetség alapszabálya szerint kerülnek felhasználásra a szövetség szabályzataiban foglaltak betartásával. Az adományok összegét csak az árvízzel kapcsolatos mentéshez szükséges üzemanyag beszerzésére fordítjuk azt egyéb működési célra nem használjuk.


Kérjük, hogy az adományozók e-mailben jelezzék külön az adományuk összegét és az adományozó kilétét az mmsz.adomany@gmail.com e-mail címen.
Amennyiben nem érkezik az induláshoz szükséges elegendő adomány úgy az adományozóval történő egyedi egyeztetés alapján az összeget az árvízkárosultak megsegítésére fordítjuk vagy az adományozó kívánsága szerint járunk el.
Kérelmünk mellékleteként elküldjük a szövetség bemutatásáról szóló levelünket.



A figyelmét és segítségét köszönik:


Magyarországi Mentőcsoportok Szövetségének
Önkéntesei




Én közzéteszem. Azon kevesek, akik a blogomat olvassák, bizonyára jóérzésű emberek lévén segíteni is fognak. A legkisebb is számít...

A divecenter.hu búvárportál tagjai részéről már érkeznek az adományok.

Nincsenek megjegyzések: