2010. április 8., csütörtök

Bírósági rémtörténetek 14.

Mondja meg, hogy miért jobb megoldás, hogy albérlet helyett beköltöztek a testvére által az önök lakhatásának megoldására vásárolt lakásba, ha ott is fizetniük kell a lakhatásért?

Ezt kérdezte az eljáró bíró, miután részletesen előadtuk, hogy a felperes és felesége BÁR listás, és készpénzzel sem rendelkeztek, és a testvére azzal tudott neki segíteni nekik, hogy egy olyan, közös udvarban lévő társasházi lakást vásárolt meg, aminek a vételárát jelzálog hitelből egyenlítették ki, és a hitel törlesztő részlete kevesebb, mint amit korábban albérleti díjra kifizettek. És természetesen a hitel törlesztőjét a felperes és felesége fizeti.

És elcsodálkozott a válaszon, hogy jobb egy testvér névleges tulajdonában álló lakásban lakni, mint egy főbérlő kénye kedvének kiszolgáltatottan.

A bíró kábé 28 éves, férfi, egyedülálló, szüleivel él.
Tele élettapasztalattal.

2 megjegyzés:

bikfic írta...

... és mint ilyen, kitűnően tudja megítélni mások élethelyzetét és indítékait. Szuper. :(

bluemoon írta...

Olyan bírók bontanak házasságokat, akik maguk sose voltak házasok, még tán párkapcsolatuk se volt, olyanok döntenek gyermekelhelyezési ügyekben, akiknek nemhogy gyereke, de még kistestvére sem volt.
És olyan bírók ülnek a pulpituson, akiknek el kell magyarázni, hogy milyen okiratokat kell elkészíteni, amikor egy beltag kiválik egy betéti társaságból. Vagy hogy a kezében tartott tulajdoni lap másolat mit tartalmaz, mit lát rajta.
Ez utóbbiak ugyanis 'csak' tanulás felkészültség kérdése lenne, míg az előbbiek az élettapasztalatot igényelnék.

Biz'Isten néha sírhatnékja van az embernek egy egy alkalommal...