2010. március 28., vasárnap

Pilisi pisztráng

Végre eljutottam odáig, hogy kedvenc volt szomszédomat meglátogassam. Pár évvel ezelőtt szerzett egy területet, pisztrángokat telepített, bérlet egy fél kávézót, aminek a felében elkezdte sütni a pisztrángokat.
Mit sütni? Átlényegíteni őket egy felsőbb szintre. Olyan társakat adva mellé, mint géva gomba, saját gyártmányú zöld pesto szósz, kakukkfű, rozmaring, salátára kapros öntet.Mindig tudtuk, hogy Feri egy konyhai zseni, amikor régi reggeleken kiszagoltunk a lakásból, és olyan illat terjengett, hogy reggelit kihagyva kértünk volna abból, ami náluk főtt. Amikor rákérdeztünk, hogy mit főzöl? És jött rá a válasz, hogy nyúlpaprikást Pabinak -na most Pabi , alias Pablo, a boxer kutyájuk volt- gondolkodás nélkül cseréltünk volna a derék ebbel.

Elég az hozzá, hogy Feri megtalálta a neki való elfoglaltságot.

Sajnos ő nem volt éppen a fedélzeten, családi napot tartott, de társa, aki aznap vitte a boltot, mindenben méltó párja.

hogy is van? egy kép száz szónál is többet mond.







Dunabogdány, Kossuth Lajos u. 129. Siesta (Kávézó) ne dőlj be a korábbi reklám tábláknak ahol pisztrángot, hekket, meg egyéb mást is kínálgatnak, nem az a hely az, ahova mégy , meg ne állj, ameddig nem találkozol azzal a táblával, hogy pisztráng 300 méterre .Már csak 300 méter, és ott vagy. Oda indultál. Ott csak piszrtáng van. De az aztán olyan, amilyennek csak el lehet képzelni.
A hely minősítése: jövünk még máskor is!
Ennek szellemében a húsvét vasárnapi családi ebédre már lefoglaltam az asztalt.

Jó hír, hogy május elsején Nagymaroson nyitnak egy új üzletet.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdvözlet! Véleményem szerint ott érdemes megállni, én is voltam a siestába, amellett hogy horribilis áron adta az ételt, megtudtam, hogy szennyvíztározóban tenyészti a pisztrángot.
Utána elmentem a másikba, ott pedig olcsóbban, jobbat kaptam. És megkentem fokhagymás lével! Gyerekek! Valami isteni volt! Bátran ajánlom mindenkinek!

bluemoon írta...

Hehe, vicces fiú vagy te! Nos, a szennyvíz és a pisztráng együttes emlegetése eleve nonszensz, mert a pisztráng csak a nagyon tiszta vízben él meg. Ahol pisztrángot tenyésztenek. ott azt csak nagyon tiszta vízben teszik.
Idézek a kedvedért a pisztrángokról szóló halismereti anyagból (pergetes.hu)
"A pisztráng tipikus élőhelyét a búvóhelyekben gazdag, tiszta vizű, hűvös hegyi patakok képezik. Igényeinek a 20 °C fölé ritkán melegedő, legalább 8 mg/l oxigént tartalmazó vizek felelnek meg.
Hazánkban a sebes folyású hegyi patakokban a tiszta vizű, oxigéndús, hűvös búvóhelyekkel tarkított helyeken tartózkodik."

Az lehet, hogy korábban azokat a medencéket másra használták, de évtizedekig használaton kívül volt, azt kitisztították felújították, rendbe tették, és most azokban átfolyós rendszerben pisztrángok élnek.
Így aztán talán előbb tájékozódni kellett volna, csak utána leírni a konkurencia híresztelését. (Egyébként a környéken mindenki a Pilisi Pisztráng Kft.-től vásárolja a kiváló minőségű pisztrángokat. Azok is, akiktől azt hallottad, hogy szennyvízben tenyésztik.)


Az meg, hogy neked a fokhagymás lével kent hal papírtálcáról jobban ízlik, az nem baj. Kedves egészségedre...

Aki meg a pisztrángot szereti, az ezután is a Siestába menjen!

Névtelen írta...

A cég szétválása után a tahitótfalui telepen tenyésztett pisztrángot KIZÁRÓLAG két helyen, Szentendrén, a Pisztráng Szigeten a papszigeti bejárónál és a nagymarosi sütőben lehet megkóstolni.