2010. március 15., hétfő

Diófa

Ha egyszer nekem lenne egy kertem, és abban lenne egy szép nagy diófa, én a a diófa alá építenék a szép nagy teraszt, fa oszlopokon álló fa tetővel, tennék bele egy szép nagy hűtőt, tele sörrel, almalével, meg roséval, egy kerámialapos tűzhelyet, meg egy villanysütőt. Nem, nem is! Egy kemencét. Nem, nem olyan búbosat, hanem olyat, mintha maga csak egy grill sütő lenne, de mégse csak grill sütő, ki lenne bélelve téglával, és beleférne egy tepsi is, amiben akár malacot is lehetne sütni, akár kenyeret is, akár almás lepényt is.

A teraszon lenne egy nagy asztal, sok-sok székkel, jönnének a gyerekeim, barátaink, az ő barátaik és akkor én olyan, de olyan elégedett lennék.
Pláne ha ez a tengerre nézne...
És akkor az egyik oldalon lenne kialakítva egy olyan hely, ahol a búvárruhák száradhatnának.

4 megjegyzés:

s@só írta...

...és akkor jött a Tenkes kapitánya - finoman fogalmazva, ugye blue?
De nagyon szép gondolataid vannak erről a kérdéskörről.
Képzeldcsak.
Nekem van kertem, és mégsincs diófám, majd egyszer írok róla, hogy miért. Kemencém sincs amiben egész malackát tudnék sütni. Teraszom van - sajnos nem tengerre nézős, pedig az lenne az igazi! És van kis kerti sütőhelyem, és gyári grillezőm is, és elektromos is (hűtőm is). És olyankor hideg söreim is, mert jó nagy hőt termel az izzó faszén, na...
És? Én is várom a nyarat, vagy legalábbis a jó időt:))))

bluemoon írta...

... és odacsap, hogy sanyargatni lát!
erre gondolsz te is ugyebár?
http://www.youtube.com/watch?v=vHiQcu2Mbjo

s@só írta...

nahát:)))))))))))))) egyáltalán neeem..... De nem baj, mert ez aranyosság:) Amire én gondoltam az pont az ellentétes oldalon áll!

bluemoon írta...

Milyen érdekes!
Hat évvel később ezt a bejegyzést közzétettem a fecebook-on, hogy lám-lám még hat év elteltével is aktuális ez a régi bejegyzés- és lás csodát, a facebook-on volt olyan hozzászólás, hogy ja persze, és akkor beleért a kezed a bilibe és felébredtél... :( Meg persze, hogy a tengerparton nem nőnek diófák. Csak egy volt, aki azt írta költözhetne-e mellém?