2010. január 27., szerda

Kérdés, kérdés hátán

Fanyalog a sajtó. Azt szajkózzák, hogy nem volt helyénvaló dolog az Alkotmánybíróságtól, hogy megsemmisítették az ingatlandóról szóló jogszabályrészt. Ugyan, ugyan! Hogy várt ebből bevételt az állam, amikor a módosított jogszabály alapján az adó alanya kell, hogy megmondja, mennyi az ingatlanának forgalmi értéke. Hát mindenki ingatlana épp az adómentes sáv felső határa alatt lesz.

Engem nem érdekel igazán az ingatlanadóból befolyó bevétel hiánya.
Az viszont igen, hogy az állam a megadózott pénzből vásárolt, vagyonszerzési illetékkel megterhelt ingatlanokról még évről évre sarcot akar lehúzni. Na ez nem tetszik. Hogy az, aki saját lakhatását egyedül próbálja megoldani, és vesz magának egy lakást, azt még adóztassuk, évről-évre szívassuk, sanyargassuk, mert valakik nem képesek az államháztartás feneketlen zsebeit megtölteni.

Kérem szépen, nem a lakosságot kéne sarcolni, hanem a betelepült multikat adóztatni, felderíteni a külföldre kisíbolt vállakozásokat és ha az adóparadicsomból nem is lehet hazacsalogatni a vagyont, akkor legalább meg kéne nézni, hogy miből származik az a vagyon, ami ott van vállalkozásba fordítva! És hogy vajon tisztességgel leadózott pénz-e?

Ja, hogy nagyrészük, már több mint öt éve ott van, és nem lehet kutakodni az eredetük után, merthogy elévülési időn túliak? Oh de sajnálatos... Talán meg kéne kérdezni azokat, akik nem tettek semmit ezen vagyonok kimentésének megakadályozására. Merthogy ők még ott vannak a helyükön.

Hátha nemcsak a BKV volt vezérigazgatóját lehet felelősségre vonni?

Nincsenek megjegyzések: