2010. január 1., péntek

Hinta

Na mostmár aztán visszatérek a szépirodalomra!

A mai napon, ráérősen elkezdtem a neten olvasgatni. Hát mi mást olvasgatna a jogász, mint az index cimkefelhőjéből a bíróság címszó alatt található cikkeket.

Hát, ha fel akarjátok magatokat idegesíteni, csak tessék!
Olvashattok itt bírósági tévedésekről, olyan ítéletekről, melyben minden ártatlanságát bizonyító bizonyíték ellenére elítélnek egy büntetlen előéletű roma fiatalembert, majd felmentik, és kártérítést fizet neki a magyar állam ( a mi közös pénzünkből, az eljáró bíró hibája miatt), melyben jogszabályi engedély ellenére a bíró kitiltja az online közvetítést, és a felvételt a tárgyalóteremből, melyben a bíró visszaveszi a postázóból az ítéletet, és újrafogalmazza,arról is olvashatunk, hogy kétféle ítéletet hoz egy ügyben, hogy tizenegy hónappal az ítélet kihirdetése után kézbesítik az ítéletet, hogy kinevezése után azonnal nagy horderejű ügyekben tárgyalhat egy fiatal, ámde mentálisan nem megfelelő bíró, hogy az állami finanszírozású intézményt munkaügyi perben kötelezik 100 milliós végkielégítés megfizetésre, de nem fellebbezik meg, mert ha másodfokon is pert nyer az azonnali hatállyal elbocsátott dolgozó, akkor " sokkal többet kellene fizetni" (Igen, jól gondolod, a BKV-ról van szó.)

Szóvak jól felspanoltam magam...

De ez még nem is volt elég. Megnéztem a BKV Zrt. 2008 évi jelentését is, hogy lássam, ki is a jogi igazgató, aki nem viszi végig az ügyet, és egy jogerőssé váló első fokú ítélet mögé bújva fizettet ki egy rendesen veszteséges céggel százmillió forint végkielégítést.

No itt van a szakmai életrajza:

"2000 júliusában szerezte meg jogi diplomáját a Szegedi Tudományegyetem
és a Károli Gáspár Református Egyetem közös
kihelyezett kecskeméti Jogi karán, majd 2004 októberében jogi
szakvizsgát tett.
2001-2003 között az Államháztartási Hivatal (illetve 2003 júliusától
Magyar Államkincstár) Jogi Fôosztályán tanácsos beosztásban
dolgozott, 2003. január 1. és 2003. október 31. között az
Államháztartási Hivatal, illetve Magyar Államkincstár Fôvárosi és
Pest Megyei Igazgatóságának jogi képviselôje is volt.
2003. november 1. napjától a Budapest Airport Zrt. munkatársa
volt, a Jogi Igazgatóságon a Jogi igazgató helyetteseként látta el
feladatait, emellett 2006. január és 2006. július között a RÜK
Repülôtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft. felügyelô bizottságának
tagja, majd 2006. augusztus és 2007. szeptember között a Budapest
Airport Minibusz Kft. ügyvezetôje volt.
2008. május 19-e óta a BKV Zrt. jogi igazgatója.
"

Hmm. 2004-ben szakvizsgázott. És szakvizsga nélkül volt a MÁK Jogi Főosztályán tanácsos, a MÁK Fővárosi és Pest Megyei Igazgatóságának jogi képviselője, a Budapest Airport ZRT. Jogi Igazgatóságán igazgató helyettes.
Emellett felügyelőbizottsági tag.
Aztán már szakvizsgázottként kft. ügyvezető lett, de nem ám egy családi kis ötszázezres kft üv.je, majd ismét nagyhirtelen egy BKV Zrt. jogi igazgató posztot kap.Hogy is mondja ezt Soós Imre Szirtes Ádámnak a Körhintában: "Nem versenyezhetel te vélem!"

Hát nem...

Ja, és ugyanez az ember az, aki ellen országos körözést adtak ki még december elején, mert
egy óbudai mélygarázsban tetten érték, amikor mintegy 10 millió forintot vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. A Budai Központi Kerületi Bíróság a Budapest Airport jogi igazgatójával együtt hétfőn helyezte előzetes letartóztatásba Sziebert Györgyöt, a BKV jogi igazgatóját, akit ezután a BKV rendkívüli felmondással menesztett.
És mint kiderült közokirat hamisítás miatt is vizsgálódik a rendőrség a jogi igazgató ellen.

Nemcsak csókos, korrupt és okirathamisító is.

Nincsenek megjegyzések: