2010. január 9., szombat

Első hét

A hét azzal kezdődött, hogy a postás által hétfőn kihozott 47 db levelet felbontottam, elolvastam, és megpróbáltam elintézni. Meg a napi beeső ügyfeleket ellátni.
Persze ez minden nap elmúlt hét óra mire hazaértem, és csak vacsora, és nézek ki a fejemből volt a számba jöhető program.
Ehhez jött még a takonykórba való szép lassú, ámde megállíthatatlan belecsúszás.
Kezdődött ott, hogy két ünnep között a fiam egy vékony bőrcipőben, nyári vászon jacketben vett részt egy tűzoltó parancsnok temetésén, és komoly anyai ráhatásomra volt csak hajlandó elvinni egy vékony pulóvert, hogy legalább majd ott helyben a vászon dzseki alá felveszi.
Persze nem vette fel.
És persze a többiek a gyakorló tűzoltó ruhában voltak, ami tűz és víz álló, több rétegű és meleg, és ehhez persze csizma jár. Na az én snájdig szülöttem vékony cipőben pólóban és vászon nadrágban jacketben állt ott a hidegben a betonon.

Persze két nap múlva nem látott a takonytól.
Ehhez képest én egy hét múlva kerültem ugyanebbe az állapotba, azaz most.

Nem látok, nem hallok, és nem érzek ízeket. Meg valaki szólhatna a tisztalevegő felelősnek is, hogy 'nem-e lehetne-e' hogy egy kicsit több luft jusson nekem.


Ilyenkor jön rá az ember, hogy az az egyszerű, és természetesnek tűnő dolog, hogy szeleljen minden lyuk rajtunk, milyen rettenetesen fontos is.

3 megjegyzés:

Lina írta...

Szia! Részvétem az ismeretlen tűzoltó miatt.
Fiadnak már nem tudok segíteni, de neked talán még hasznos lehet a " hogyan kapjunk több levegőt" illetve a " szeleljen minden lyuk" kívánságaid megvalósításához ez a módszer.
Ha érdekelnek a részletek, mélben elküldöm a kellékek fellelhetőségét.
Jobbulást és BUÉK Lina

Lina írta...

http://www.youtube.com/watch?v=rsZeILCedRw
Bocs, a nagy igyekezetben a link lemaradt.

bluemoon írta...

Az Üllői ÖTE parancsokának a temetésén voltak a fiatalok, aki december 24.-én délután halt meg, hirtelen. http://www.langlovagok.hu/html/tuzvonal/463.shtml

Az orröblítő kiskancsót még eddig nem ismertem, magát a technikát igen, és a nyári virágpor dömping idején szoktam is alkalmazni száj öblítés és szemmosás kiegésztítéseként. De ez az átfolyó mosás elég alaposnak tűnik!:)
Igazság szerint mindez 25-27 fokos langyos tengerben sokkal kellemesebb lenne. Búvárkodásnál, vízbe menetel előtt szoktunk egy kis vizet felszívni az orrunkba és átöblíteni a tengervízzel.
Ahh, álmodik a nyomor....:)